| Nikyola a întrebat:

Ce prajituri cu multa cacao stiti?

Răspuns Câştigător
| Laura1092 a răspuns:

Negrese

5 răspunsuri:
| Laura1092 a răspuns:

Negre

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna!
Uite aici:
PRAJITURA NEGRESA
Ai nevoie de:1 pahar mare de lapte, 1 pachet de unt, 400 grame de zahar, 400 grame de faina, 5 oua de gaina, 50 grame de cacao, 1 praf de copt, nuci tocate marunt, 1 esenta de rom, 1 cutie mica de Finetti.
Cum procedezi:
Intr-o cratita,pui laptele,pe foc mic,zaharul,untul si cacao si fierbi pana se topeste zaharul,apoi o lasi la racit. Dupa ce s-a racit compozitia,adaugi pe rand galbenusurile,albusurile batute spuma tare,faina, esenta de rom si praful de copt si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Ungi tava cu ulei, torni compozitia, pui nucile maruntite si o dai la cuptor, la foc potrivit, pentru 25 de minute.Cand scoti tava din cuptor, intinzi crema Finetti.
O portionezi rece!
Pofta mare!
Pa, pa!

| ScapaMaDeEa a răspuns:

Buna! kiss

Prăjitură fină cu cacao
Ingrediente:
Pentru aluat:
200 g unt
300 g făină
½ linguriţă rasă PRAF DE COPT de la Dr. Oetker
200 g zahăr
1 plic Zahăr Vanilinat de la Dr. Oetker
1 vârf de cuţit cu sare
Pentru pandişpan:
50 g cacao neagră
200 g unt
5 ouă
200 g zahăr
1 plic Zahăr Vanilinat de la Dr. Oetker
150 g făină
1 linguriţă rasă Praf de copt de la Dr. Oetker
Pentru presărat:
CACAO NEAGRĂ de la Dr. Oetker
Mod de preparare:
Pentru aluat:
Se topeşte untul într-o cratiţă şi se lasă pe foc până devine puţin maroniu.
Se amestecă într-un castron făina cu praful de copt, zahărul vanilinat şi sarea şi se încorporează untul călduţ cu ajutorul mixerului, mai întâi la viteză mică, apoi la viteză mare până devine un aluat fărâmicios.
Se ia o formă pentru copt (25x25 cm), se unge, se pune aluatul presând uşor până ce se netezeşte şi se introduce la cuptor.
Cuptor electric: cca. 180 °C (preîncălzit)
Cuptor cu aer fierbinte: cca.160°C (preîncălzit)
Cuptor cu gaz: treapta 2-3 (preîncălzit)
Timp de coacere: cca.12 min.
După coacere blatul se lasă să se răcească în tavă pe un grătar de bucătărie.
Pentru pandişpan:
Se pune la topit untul pe baie de aburi, apoi se lasă puţin la răcit. Între timp se bat ouăle spumă timp de 1 minut cu ajutorul mixerului la treapta cea mai înaltă, se amestecă cu zahărul, zahărul vanilinat şi se mai bat timp de 2 minute.
Se amestecă făina cu praful de copt şi cacaoa şi se încorporează în amestecul anterior cu ajutorul mixerului la viteză mică.
Apoi se adaugă untul şi se amestecă. Aluatul rezultat se întinde peste aluatul sfărâmicios, preparat anterior.
Se introduce tava din nou la cuptor şi se lasă cca. 40 minute.
Prăjitura se scoate din cuptor şi se lasă la răcit în tavă pe un grătar de bucătărie.

Funda?

| mg112mada a răspuns (pentru ScapaMaDeEa):

E FOARTE INTERESANTA ACEASTA RETETA.DAR AI INCERCAT-O, ScapaMaDeEa? Adica cum iese? Eu am o mare problema cu crescurul prajiturilor car cresc fumos si apoi se lasa dintr-o data.Stiti cumva de ce? Am cuptor electric.

Întrebări similare