Buna. De Craciun, bineinteles cel mai popular si traditional este faimosul cozonac pufos, facut in casa.
Fa Tiramisu. e o prajitura foarte buna, perfecta pentru sarbatori si se face usor.
Tiramisu este un desert traditional italian - nu necesita mult timp pentru preparare dar impresioneaza prin aspectul deosebit. Cei care nu savureaza cu placere deserturile foarte dulci vor fi in mod sigur incantati de Tiramisu.
Uite cum se face:
Ingrediente:
- 400 g piscoturi Savoiardi(sau orice alte puscoturi)
- 250 g crema Mascarpone
- 4 oua
- 4 linguri zahar
- 3 cescute de cafea tare fara zahar
- cacao pentru ornat
Preparare:
Intr-un bol se amesteca bine galbenusurile de ou cu zaharul pana se deschid la culoare;
Se adauga apoi crema Mascarpone si se omogenizeaza amestecul;
Intr-un bol separat se bat albusurile de ou pana se umfla;
Se toarna albusurile peste amestecul cu mascarpone si se intorc usor cu lingura pana la incorporare;
Nu folositi mixerul pentru ca albusurile se vor lasa;
Piscoturile se inmoaie putin pe ambele parti in cafea (in care se poate turna si putin coniac sau rom pentru un gust mai bun) dupa care se aseaza intr-o tava unul langa altul, fara spatii goale intre ele;
Dupa ce am pus primul strat de piscoturi turnam peste ele o jumatate din crema;
Apoi, punem alt strat de piscoturi, imbibate de asemenea in cafea si deasupra ce a mai ramas din crema;
Se pudreaza din belsug cu cacao, astfel incat sa se formeze un strat uniform, si se lasa la frigider peste noapte.
Pofta buna!