Iti mai sugerez savarine sau creme de tip sarlota turnate in cupe, racite si acoprite cu o palarie generoasa de frisca.Anul acesta de Craciun este la moda ca desert simbolic trunchiul.Il poti prepara rapid dintr-un cozonac cumparat pe care il tai de-a lungul in trei foi.Acestea se insiropeaza si se asaza una peste alta cu straturi consistente de frisca intre ele.Deasupra ultimului strat de frisca se rade ciocolata si cu o scobitoare se traseaza cateva riduri ca sa imite scoarta copacului. Din resturi de cozonac poti adauga trunchiului mici ramuri taiate imbracate si ele in frisca si ciocolata. Mira
Poti face tarte de fructe cu frisca deasupra; poti face cremsnit sub forma de prajitura cu frisca deasupra; savarine; tarte cu fructe si frisca; torturi usoare cu fructe si frisca...etc.pofta buna!
Panacota- este un desert italienesc care contine si frisca. Iata o varianta, http://www.supereva.ro/info.asp?id=1470, dar exista mult mai multe. Pofta buna!
Cumperi din comert blaturi de tort. Sunt rotunde, 4-5 bucati si desigur uscate, le umpli cu frisca batuta, dulce si lasi citeva ore la frigider. E o nebunie...foile se inmoaie si torul este deosebit. Pt. variatie poti pune bucatele de kiwi, mandarine... orice fruct in orice anotimp. Simplu, ieftin, rapid, gustos.
Cumperi foi de tort cu cacao din comert (sint uscate) si le umpli cu frisca batuta, dulce. lasi la frigider 1-2 ore si e gata. foile se inmoaie si frisca ramine ca o crema intre foi. e delicios. pentru variatie poti pune intre foi peste frisca, felii de kiwi, mandarine, banane etc. dupa gust. Rapid, ieftin, gustos.