Corina, pentru fiecare litru de suc iti trebuiesc in jur de 10-12 foi de gelatina.Se pun foile de gelatina la inmuiat in apa foarte rece, dupa cca 8-10 minute se scot si se adauga in sucul caldut, faci fiecare strat pe rand, altfel se intareste gelatina daca o prepari pe toata o data. Daca este nevoie indulcesti sucul cu zahar, dar nu recomand, cu toate ca cel de portocale si capsuni este mai acid si s.-ar putea sa iti trebuiasca mai multa gelatin a(15 foi la litru, o cana de suc ajunge, straturile trebuie sa aiba in jur de 2 cm). Prepari de exemplu primul strat din piure(sau suc)de capsuni, pe fundul unui recipient nu prea mare, nu mai mare decat o farfurie de ciorba, si torni primul strat de gelatina lichida de capsuni, il bagi la congelator pana se intareste, aproape se ingheata. Dupa aceea torni celalalt rand de gelatina de piure de mango(suc), o bagi iar la congelator si tot asa pana termini 5 straturi de sucuri sau piure de diferite fructe. Poti avea nesansa sa nu se intareasca toate la fel, unele fructe sunt mai acide si nu se coaguleaza gelatina, de aceea am spus ca pot intra si 15 foi la litru de suc de portocale. C e iti recomand, cauta fructe care nu sunt prea acide dar sa contrasteze in culori, dar sa ai grija ce fructe alegi pentru ca se oxideaza repede si capata o culoare maronie. Poate pare prea multa munca, dar merita si este foarte usor, mai ales ca este natural. Poti folosi si gelatina in praf si citesti pe instructiuni cata trebuie adaugata la litru si ce consistenta are, te orientezi din ceea ce iti explica pe plic.Am sa iti trimit si o fotografie... un moment
Pai in afara de traditionalul cozonac si traditionala pasca, maama face biscuiti cu nuca, o reteta mmm de iti ploua in gura. Prajituri cred ca va cumpara, nu prea are timp sa faca ca e la servici, si vineri trebuie sa pregateasca mai multe[sarmalute, friptura, pasca cozonacul...]pff cata pregateala; x
Am sa fac un aluat frantzuzesc de casa dar care are si drojdie(40 gr la kg), il las la crescut si ii fac o umplutura de bechamel dulce, carnaciori taiati in bucatele mici, care nu trebuie sa fie afumati si curmale taiate in doua. Un alt dulce, facut din gelatina in straturi, cu suc de fructe, portocale, capsuni, mango si inghetata de mere coapte
Eu cred ca de Paste mai mult de atat nu trebuie.Nu e Anul Nou si nu e o sarbatoare de distractie.Pastele e cea mai importanta sarbatoare si are mesaj trist, moartea Mantuitorului.
Uite o reteta a biscuitilor cu nuca:
http://www.culinar.ro/......ti-cu-nuci
Http://img148.imageshack.us/i/centredeturismecastello.jpg/
uitam, se pot face si individual, bilutele care sunt deasupra sunt dintr-o inghetata de casa bazica(lapte, oua, smantana, zahar) si mere coapte in cuptor facute piure si amestecate in inghetata
Eu si mami cumparam mereu foile de prajituri gata facute si le facem noi crema, facem eclere, savarine, sau orice alte prajituri!
Iti dau si niste poze interesante(ca sa-ti lase gura apa:
http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/......57b511.jpg
http://www.casaiancului.ro/img/deserturi.jpg
http://1.bp.blogspot.com/......_15700.jpg
Sarbatori fericite!
Eu de paste am facut pandispan cu mac. si a fost super bun. sau negresa cu ciocolata si stafide eu am facut-o
Buna pentru paste am facut negresa cu stafide si ciocolata. si pandispan cu nuca si mac
anonim_4396 întreabă:
Aly28 întreabă: