anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce produse alimentare sunt interzise pentru un bolnav cu diabet de TIP 2

7 răspunsuri:
| mioara a răspuns:

Intra pe www.sfatul medicului.ro

| M4RK a răspuns:

Diabet zaharat de tip II

Dupa varsta de 35 de ani apare o alta forma de diabet - diabetul de tip II noninsulino-dependent. In aceasta forma de diabet, pancreasul produce insulina, dar ea nu poate fi utilizata corespunzator de catre tesuturi. Glicemia marita, inregistrata in cazurile de diabet de tip II, se asociaza cu modificari lipidice si proteice.

Modificarea stilului de viata, slabitul, alimentatia echilibrata pot duce la regresia acestei forme de diabet, daca aceste masuri sunt luate la scurt timp de la declansarea bolii. Diabetul noninsulino-dependent apare adesea fara nici un simptom. De aceea, multe persoane sufera de diabet noninsulino-dependent fara sa fie diagnosticate. Tratamentul la bolnavii cu diabet de tip II consta in administrarea de medicamente hipoglicemiante si in respectarea unei diete recomandate de medic. Insulino-terapia este recomandata in putine cazuri de diabet noninsulino-dependent.

Aceasta forma de diabet este favorizata de factori genetici. De asemenea, despre diabet de tip II vorbim pe fondul unui stil de viata nesanatos, cu alimentatie hipercalorica, pe fondul obezitatii, sedentarismului, fumatului, consumului de alcool si stresului.
http://www.colonhelp.ro/......iabet.html

| elena19 a răspuns:

Zahar, miere, biscuiti, prajituri preparate cu zahar, bomboane, ciocolata, halva, smochine, stafide, curmale, prune uscate, struguri, dulceata, bere, sucuri de fructe si conserve, castane, rahat, dulceata, inghetata, vin dulce, must, sirop, lichior. Din cate stiu eu... sper sa iti fie de ajutor cat de cat

| Deea_1936 a răspuns:

Mai bine ai cere sfatul diabetologului dar in general sa nu mananci dulciuri, mancare sarata bea apacat poti pentru o buna hidratare.

| november4gina a răspuns:

Mama mea are diabet tip doi de cativa ani. Sa stii ca in general evita produsele pe baza de zahar(bomboane, prajituri, dulceturi etc) dar la alimente mananca putin din toate, chiar cele cu continut glicemic ridicat(ex: paine, struguri). E adevarat ca nu exagereaza, are o lista cu alimente recomandate de medicul care o trateaza, dar cate putin gusta -o prajitura pe saptamana poate manca.

Întrebări similare