Negresa
Ingrediente:
250 g margarina sau unt,
500 g zahar,
5 linguri cu cacao,
1 cana cu lapte sau apa,
4 oua,
200 g faina,
1 pachet praf de copt,
nuci,
rom,
ciocolata,
coaja de lamaie.
Mod de preparare:
Se pune la fiert margarina impreuna cu zahar, lapte, cacao, coaja de lamaie. Dupa ce a fiert, se iau din aceasta compozitie 15 linguri in care se adauga ciocolata, rom, nuci (aceasta va fi glazura).
Restul compozitiei se pune la racit, dupa care se adauga galbenusurile, pe rand, apoi faina, praful de copt stins si albusurile batute spuma.
Compozitia se coace intr-o tava unsa si tapetata cu faina. Cand este gata, se toarna peste ea glazura si se poate presara nuca de cocos.
Incearc-o chiar pe aceea de post. Este excelenta.
http://www.gustos.ro/retete-culinare/negresa-de-post-7.html
Uite şi de la mine o reţetă uşoară şi gustoasă! http://www.lecturirecenzate.ro/......i-negrese/