Macroul se curata de intestine si se spala bine sub jet de apa.
Am incercat si cu peste lasat intreg si taiat pe jumatate. Cel taiat s-a facut mai bine.
Se acopera cu unt aromat atat in interior cat si pe exterior. Untul nu se va lipi de pielea pestelui daca este direct de la frigider. Asa ca, lasati-l putin sa se inmoaie, astfel incat sa devina ca o pasta.
Dupa ce s-au dat cu unt, pestii se tin la rece macar pentru o ora.
Se incinge foarte bine gratarul. Daca nu aveti gratar si faceti in tigaie obisnuita, nu adaugati ulei suplimentar. Pestii se vor praji in untul care se va topi.
Se lasa aprox 5 minute pe fiecare parte.
Inainte de ai lua de pe gratar, eu am mai stors putina zeama de lamaie
Mie imi place f.f. mult la cuptor cu legume! yummmm!
Uite reteta+poze:http://www.bunatati.ro/......egume.html Am incercat-o!
Sau:(e foarte bunnnn)
http://www.bucataras.ro/......10705.html
Buna, pai poti opta pentru, gratar, fiert rasol, la cuptor, marinat in otet...
Macrou la cuptor cu sos tomat picant:Aceasta reteta de macrou la cuptor reprezinta o excelenta alegere pentru o cina lejera.Macroul este un peste oceanic gras, bogat in acizi grasi omega 3 care protejeaza aparatul cardio-vascular si inbunatatesc functiile cerebrale.Consumul de 3-4 ori pe saptamana de peste oceanic ajuta la prevenirea depresiilor si, nu in ultimul rand, reprezinta o dieta sanatoasa care faciliteaza pierderea kilogramelor.
Prepararea macroului la cuptor cu sos de rosii picant este o reteta usoara si va veti bucura de gustul macroului fara sa simtiti continutul mare de lipide al acestuia datorita modului special de pregatire.
Se spala bucatile de macrou in apa rece.
Se unge o tava cu ulei de masline. Se presara sare si piper atat in interiorul cat si in exteriorul bucatilor de peste.Se aseaza pestii in tava.Se toarna cate o lingura de otet peste fiecare peste.Se pune suc de rosii sau pasata di pomodoro(o cutie).Se adauga o jumatate de cana de apa.Se condimenteaza cu cimbru si oregano.Se acopera cu o folie de aluminiu si se lasa tava in frigider 2 ore, se incinge cuptorul la 180 de grade si se pune tava acoperita.Se lasa 30 minute. Apoi se scoate folia, se adauga 3 catei de usturoi feliati, cateva felii de chili sau un peperoncino uscat intreg si o frunza de dafin.Se mai lasa in cuptor aprox. 15 minute pana se rumenesc bucatile de macrou.
Se serveste fierbinte cu garnitura de orez.
Pofta buna!
Buna, haidi bre e gata gratarul, rasolul, marinata? ca mi foame, dar nu mananc acu, dupa ce trece postu:
Foxyyyy întreabă: