| didutu_6969 a întrebat:

Ce retete de clatite simple stiti? Va rog sa imi raspundeti cat mai repede si eficient.

8 răspunsuri:
| William a răspuns:

Sal, uite aici o reteta simpla de clatite sarbesti http://www.youtube.com/watch?v=OMTuWj2_OPA&feature=fvwrel sunt foarte bune si usor de facut.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Necesar:
- 5 oua mari
- 10 linguri mari zahar normal alb
- 10 linguri mari zahar brun
- 150 ml lapte
- 10-12 linguri mari faina alba de grau
- un plic praf de copt
- esente daca se doreste
Albusurile separate de galbenusuri se bat spuma cu 3 linguri mari de zahar alb. Galbenusurile se bat spuma cu 2 linguri de zahar alb. In laptele caldut se amesteca jumatate din zaharul brun pana la dizolvare. Se toarna galbenusurile peste albusurile batute spuma, se pune restul de zahar brun, laptele, praful de copt si esentele (eu am adaugat coaja rasa de lamaie pusa la macerat cu ceva zahar). Se amesteca usor cu o spatula prin ridicare si apoi se adauga faina treptat pana la omogenizare. Faina se va incorpora in aluat cu un tel para pana va capata consistenta din imagine. In functie de marimea oualelor se vor adauga mai multe au mai putine linguri de faina. A nu se adauga toata faina in compozitie, ci doar cate 3 linguri. A se verifica consistenta aluatului treptat. Se lasa o jumatate de ora deoparte pentru ca praful de copt sa-si faca treaba. Se incinge o tigaie de teflon care se unge cu ceva ulei. Se toarna compozitia cu o lingura mare, in mijlocul tigaii. Se coace pe amblele parti la foc foarte mic.
Se servesc cu crema de ciocolata, sau dulceata...de care aveti. Pofta mare!

| DrDeath a răspuns:

Amesteci cu mixterul 1 ou cu un puc de praf de copt si 1 plic de zahar vanilat. Apoi pui untr-o cana 100 ml de lapte si 400 ml de apa peste lapte. Dupa ce ai amestecat oul cu praful de copt si zahar vanilat adaugi apa cu laptele.Amesteci si acelea si adaugi faina in functie de cat de gros vrei sa fie aluatul. Daca e prea gros mai adauga apa.Succes,o sa iubesti aceste clatite.E reteta originala a bunici.

| denisuk12 a răspuns:

Intr-un bol pui 2, 3 oua putin zahar si un praf de sare le amesteci, dupa aia pui lapte amesteci si apoi faina cat cuprinde si dupa ce ti-a iesit alouatul pui un pic de ulei la inchins si pui alouatul!

| dezireta a răspuns:

Cel mai simplu : bati 2 oua cu 500 ml de lapte si 300 g faina si o esenta de ce vrei tu apoi in tigeie :* sper ca te.am ajutat daca vrei ceva mai pufos si fin pune si doua linguri d uleibatting eyelashes

| AliceEu a răspuns:

Amesteca lapte, faina si oua si dupa punele in tigae si prajestele.
Daca le vrei mai pufoase pune si putina apa.
E cel mai usor. fundita?

Întrebări similare