Buna!
Hai ca iti zic:
PRAJITURA BOUNTY
Ingrediente: 250 ml de frisca, 250 gr de fulgi de cocos, 1 pachet de unt, 150 gr. zahar, 500 gr ciocolata cu lapte (Poti linistita sa foloseti 5 tablete de Africana cu lapte, ieftine si bune), doua foi de pandispan (sau blat normal).
In locul ciocolatei cu lapte se poate folosi crema de ciocolata (Finetti etc.) si o glazura de ciocolata la plic, la partea superioara.
Frisca, zaharul si untul se fierb la foc mic pana se omogenizeaza (2-3 minute). Se adauga cocosul si se amesteca bine, rezultand o compozitie destul de moale. In paralel, ciocolata se topeste pe aburi si se ia rapid de pe foc (tot 2-3 minute), avand grija sa nu se intareasca (daca ti se intampla asta adaugi cateva picaturi de ulei si amesteci bine). Daca esti familiarizata cu prepararea cremelor de prajituri, poti efectua ambele operatiuni simultan, nu e nevoie sa amesteci incontinuu in niciuna dintre ele. Daca nu, incepi cu compozitia de cocos si abia apoi topesti ciocolata, ca sa nu se intareasca.
Se aseaza o foaie de pandispan pe o tava si se unge cu o treime din ciocolata topita (sau cu crema de ciocolata), in strat uniform. Acesta are rolul de a "lipi" foaia de restul compozitiei. Deasupra se adauga compozitia de cocos, in strat uniform, presand-o cu o spatula sau chiar cu palmele. Se pregateste cea de-a doua foaie de pandispan, ungandu-se cu ciocolata, apoi se intoarce si se aseaza cu partea unsa peste compozitie. Se preseaza bine, insistand pe margini. Se adauga restul de ciocolata topita (glazura de ciocolata) si se intinde cat mai frumos posibil, cu un cutit cu lama lunga. Prajitura se lasa la rece minim 2 ore, dupa care se taie cu atentie, avand grija sa nu se crape ciocolata de deasupra (se poate lasa la temperatura camerei inainte de taiere sau cutitul se poate incalzi putin la flacara, inainte de a fi taiata).
In concluzie, prepararea ei, nu necesita cuptorul, si nici nu-ti ia mult timp, asta insemnand doar maxim 30 de minute, cu tot cu spalatul vaselor, linsul degetelor si curatirea bucatariei.
Te-am pupat!
Bună.
http://www.culinar.ro/cuvinte-cheie-retete/desert-rece/
Poftă bună!
Pa, pa.
Http://www.acasa.ro/desert-rece
http://www.divahair.ro/culinar/retete/dulciuri-la-rece
http://www.petitchef.ro/tags/retete/retete-desert-rece
http://www.bucataras.ro/retete/desert-rece-cu-mure-34922.html
http://www.prajiturele.ro/desert-rece/23/dulciuri.html
http://www.egustos.com/desert-rece/
http://www.reteteculinare.ro/......oara-7128/
http://www.cegatesc.eu/2009/06/desert-rece-cu-branza-si-zmeura-un-deliciu/
http://www.netsat.ro/culinare/desert-rece-cu-branza-si-miere/
http://www.prajiturele.ro/prajituri-deserturi-reci-1-0.html
Bomboane Raffaello
Ingrediente pentru n-am-numarat-cate bombonele
- 500 g. lapte praf
- 200 g. zahar pudra
- 100 g. nuca de cocos
- 200 g. unt
- 1 lingura mare smantana
Ingrediente:
Se amesteca laptele praf cu zaharul
…cu nuca de cocos:
…si-apoi cu untul, lasat in prealabil la temperatura camerei…sau incalzit putin la microunde
…si in final, cu smantana:
Se formeaza o compozitie, la care puteti jongla cu ingredientele, adica daca este prea moale si untoasa …adaugati lapte praf si un pic de nuca de cocos (sau napolitane-foi maruntite ori biscuiti) iar daca e prea tare, mai adaugati putina smantana…
Se modeleaza in forma rotunda, bombonele de aceeasi marime si se tavalesc prin nuca de cocos:
…pe care le puteti umple cu cate o aluna sau fistic crud
Eu le-am lasat simple, pentru ca asa ii plac lui Cipi!
Se pun la rece, pe un platou, la distanta de cca. 2 cm una de cealalta, dupa care se servesc cu pofta!
Va rog frumos sa serviti si voi! …macar una! )
Sint delicioaseeeee!
Multumesc mult tuturor! Imi va lua ceva vreme sa declar castigator un raspuns, pentru ca mi-ati fost cu totii de folos. Pe site-urile recomandate am gasit retete "super delicioase", dar cred ca de data aceasta o voi pregati pe cea propusa de "ingerinfrant". Totusi de maine am cate un desert in fiecare zi... Haha!
Iti recomand http://www.teoskitchen.ro/2008/03/rafaelo-raffaelo-raffaello.html
Raffaello!