Http://www.secretulprajiturilor.ro/prajituri-rapide/
http://femeieinaintedetoate.blogspot.com/......olata.html
http://www.retete-gustoase.ro/retete-prajituri-rapide
Dacă îţi dau adresa, îmi trimiţi şi mie?;)) Spor!
*http://www.culinar.ro/......ri-simple/
*http://www.vulpeabucatar.com/retete/prajituri/index.html
*http://www.retete-gustoase.ro/retete-prajituri-simple
*http://www.secretulprajiturilor.ro/prajituri-simple/
*http://www.ghid-culinar.ro/retete-culinare/tag/prajituri-simple
*http://www.retete-prajituri.eu/retete+de+prajituri+simple+si+rapide
*http://www.retete-prajituri.eu/retete+de+prajituri+simple+si+rapide
:)
Kinder Penguin:
Timp de preparare:
50 minute (complexitate medie)
Ingrediente:
Aceasta reteta, este inspirata dupa reteta d-nei Laura Laurentiu, dar cu mici schimbari.
Avem nevoie de: 2 foi de pandispan din comert.
Glazura 1: 120 g ciocolata menaj cu cacao, 70 g unt, 1 lingura sirop de menta presat la rece(se poate inlocui cu apa), 2 linguri ulei.
Glagura 2: 180 g ciocolata menaj cu cacao, 80 g unt, 2 linguri sirop menta, 2 linguri ulei.
Pt crema: 500 ml frisca lichida,, el maestro,, 2 plicuri intaritor frisca, 2 linguri lapte, 2 linguri miere, 3 linguri zahar pudra, 4 plicuri zahar vanilat dr oetker.
Mod de preparare:
Incepem cu prepararea primei glazuri: se pune la topit intr-un craticior, ciocolata menaj, untul, siropul de menta, uleiul, amestecam continuu la foc mic pana la topirea ciocolatei, luam de pe foc dam deoparte. Continuam cu pregatirea cremei: Intr-un vas mare, punem frisca lichida, adaugam intaritorul, zaharul vanilat si cel praf, mierea, laptele si mixam ingredientele la inceput la puterea minima, apoi dupa 1 minut, punem mixerul pe viteza maxima si mixam pana obtinem o crema foarte tare.
Pe o planseta de lemn( pe care va si ramane prajitura), se asaza prima foaie pandispan, adaugam jumatate din crema, nivelam uniform, apoi asezam glazura nr 1, care se niveleaza usor peste crema de frisca. Se da totul la rece in frigider, lasam cateva minute la rece, scoatem opera de arta culinara si continuam sa intindem glazura, dam iar la rece sa se intareasca.
Intre timp preparam glazura nr. 2 din ingredientele necesare, asa cum am preparat prima glazura.
Scoatem prajitura de la rece, intindem restul de crema, asezam a doua foaie de pandispan, apasam usor sa se lipeasca de crema, apoi glazuram prajitura cu a doua glazura astfel: intindem un strat de glazura, dam la rece cateva minute, scoatem prajitura, aplicam un alt strat de glazura, dam la rece si tot asa pana epuizam glazura nr 2. Eu am facut ceva forme cu furculita si a iesit ce se vede. Cand vrem sa taiem o felie de prajitura, cutitul f ascutit, trebuie inmuiat in apa f. calda. Prajitura este deosebit de delicioasa si apreciata de copilasi.
Prajitura cu crema de ciocolata alba
Timp de preparare:
1 ora si 30 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
Ingrediente pentru blat:
6 oua
200 gr de zahar
40 ml apa
40 ml de ulei
3 linguri de cacao
200 gr de faina
un plic praf de copt
Ingrediente pentru crema ganache:
400 g ciocolata alba
400 ml frisca
5 gr gelatina
un plic glazura Dr. Otker
Mod de preparare:
Pentru blat separam albusurile de galbenusuri; galbenusurile se freaca cu ulei pana devin ca o maioneza subtire, albusurile se bat spuma tare cu zaharul, iar spre sfarsit se adauga apa. Se pune pasta de galbenusuri amesecandu-se usor.
La sfarsit se adauga, in ploaie, faina amestecata cu cacao si praful de copt.
Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt care se da la cuptor pentru aproximativ 30 minute.
Pentru crema, frisca lichida se pune intr-o cratita pe baie de aburi si cand este foarte fierbinte se adauga ciocolata rupta bucatele; se amesteca pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza.
Se pune cratita direct pe foc mediu si se lasa sa fiarba aproximativ 4 - 5 minute, amestecand continuu, apoi se da deoparte sa se racoreasca; se adauga gelatina dizolvata in putina apa, apoi pusa pe foc mic pana se topesc granulele. Gelatina nu se fierbe!
Crema astfel preparata am lasat-o de seara pana dimineata la frigider.
Dimineata se bate bine cu mixerul pana ce devine o crema spumoasa si se ingroasa.
Blatul de prajitura se taie in doua si se insiropeaza cu sirop de zahar ars preparat astfel: intr-o craticioara se topeste 250 g zahar impreuna cu 2 linguri de apa. Cand este caramelizat se stinge cu aproximativ 500 ml apa. Cand apa a inceput sa fiarba se adauga capuccino si romul. Se ia siropul de pe foc si se lasa la racit. Dupa ce blatul a fost bine insiropat se umple cu crema ganache, repartizata uniform pe toata suprafata.
Prajitura am glazurat-o cu glazura rece de la Dr. Otker
PRAJITURA CU FRUCTE IEFTIN SI USOR DE PREPARAT
Timp de preparare:
1 ora si 15 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
2 oua
100g zahar
40g drojdie
40g faina
1 lingurita de praf de copt
250g fructe(caise,piersici,strugurei, portocale, prune etc)
zahar vanilat dupa gust
2.5dl frisca
fructe si frisca pentru ornare
Mod de preparare:
1. Se bat albusurile spuma cu 2 linguri de apa. se adauga zaharul, iar spuma se bate in continuare pina se intareste.
2. Se amesteca drojdia, faina, praful de copt, galbenusurile. Tava in care se va coace aluatulse unge cu ulei si se tapeteaza cu faina.
3. Dupa ce aluatul s scoate din cuptor, se goleste din tava se lasa la racit si apoi se taie in trei foi egale.
4. Se pregatesc fructele si se presara peste ele zahar vanilat. Frisca se bate spuma, se amesteca cu 2/3 din fructe si se ung pe doua dintr foi, care se pun una peste alta. Cea de a treia foaie se orneaza cu frisca care se poate aroma cu un pic de lichior de portocale sau cirese, si ceva fructe taiate bucatele.
Enjoy!
Sursa: http://www.gustos.ro
Cauta si alte retete acolo.
StanIoanaMihaela întreabă:
DaciaRomania întreabă: