Saratele cu cascaval
Nimic mai simplu: 250gr cascaval, 200gr unt, 200gr faina si un pic de sare. Cascavalul se da pe razatoarea mica. Daca e mai moale, bagati-l la rece cateva minute. Se amesteca faina, cascavalul si untul taiat cubulete. Se framanta aproximativ 5 minute, dupa care aluatul trebuie sa se desprinda bine de pe degete.
Se acopere cu o folie si se pune la frigider 1 ora, dupa care se intinde si se taie dupa preferinta.
Saratelele se ung deasupra cu ou si se presara susan, mac, cascaval ras... ce aveti si ce va place
Se dau la cuptorul preincalzit la 200C, aprox 8-10 min, pana se rumenesc deasupra.
Daca aveti in familie (sau printre musafiri) persoane care nu mananca sarat, evitati sa mai puneti sare in aluat. Dupa ce ati facut cateva saratele mai putin sarate, adaugati sare in oul ramas pentru uns... si continuati sa ungeti cu acest ou mai sarat saratelele ramase.
Ingrediente:
1/4 kg grasime proaspata
2 oua
1/4 kg lapte
1 lingurita sare
1 praf copt
faina cat cuprinde
Mod de preparare:
Se bat ouale, se pune grasimea, se adauga laptele, sarea si praful de copt si apoi faina. Se intinde foaia, se unge cu ou batut, se taie si se pune la cuptor.
Se servesc reci.
(sursa: http://www.gustos.ro/retete-culinare/saratele-simple.html )
Uita-te aici ca nu merge copy :D :
http://tarameainventata.net/retete/2011/12/27/saratele-simple-si-bune/
http://www.culinar.ro/......8/2/21457/
Ingrediente
- 700 g faina; - 350 g unt rece ciopartit cu furculita/cutitul; - 100 g margarina; - 1 lingura chilli; - 2 prafuri de sare; - 380 g branza proaspata de vaca; - 190 g branza cu mucegai, maruntita - Danish blue; - 1 lingura cu varf de susan; - 2 oua; - 100 g corn flakes
Mod de preparare
Saratele cu branza sunt ideale pentru un aperitiv sau o gustare rapida.Pentru aceasta reteta de saratele aveti nevoie de fulgi de porumb, branza cu mucegai, faina, susan. Se amesteca toate ingredientele, spre final corn flakes-ul si se formeaza o bila care se da la frigider 1 ora. Daca nu folositi Danish blue, puteti adauga mai multa sare, sau o branza sarata. Apoi se intinde, se preseaza in forme, se ung cu ou si susan si se dau la cuptor pentru 20-25 minute.
Mod de servire
Se servesc cu un pahar de bere, sau de ce nu, chiar si cu un pahar cu lapte acru. (sursa: http://www.culinar.ro/......9/8/18965/ )
Ingrediente
250 g branza sarata, 2 oua, 25 g drojdie, o ceasca de lapte, faina cat cuprinde, chimen
Mod de preparare
Daca astepti musafiri si serviti bere, pregateste saratele. Acestea sunt cele mai bune aperitive. Se dizolva drojdia in lapte. Se amesteca untul (untura, margarina) cu o cana de faina, se adauga branza rasa, drojdia dizolvata, 1 ou. Se framanta si se mai adauga faina pana cand obtinem un aluat bun de intins. Se pune aluatul la frigider unde se lasa 3-4 ore (se poate lasa si de pe o zi pe alta ). Se imparte aluatul in 4, se intind foi de 0, 5 cm grosime, se ung cu un ou batut, se presara chimen sau susan, se taie fasii in lung apoi se taie saratelele cam de 7 cm lungime. Se aseaza in tava si se coc la foc potrivit aproximativ 15-20 min
Mod de servire
Se serveste ca aperitiv. (sursa : http://www.culinar.ro/....../33/16801/ )
Sper ca te-am ajutat.
samantha_5298 întreabă:
LisaJulie întreabă: