Poti face carnati fara sa tai un porc.Cumperi de la macelarie 5 kg fleica, 1 kg pulpa porc, 2 kg carne de vita. Daca iti plac carnatii mai grasi poti adauga 1 kg de slanina cruda. Dai totul prin masina de tocat(sau rogi macelarul sa toace toata carnea) si adaugi condimente dupa gust:usturoi, piper.nucsoara,ienibahar,cimbru,si cel mai important Sarea.Framanti totul bine si lasi 20 min sa se odihneasca dupa care mai gusti sau faci un mic si-l prajesti ca sa vezi daca mai trebuie sare piper...etc.Daca tie pe plac gustul poti sa treci la umplut matele pe care le-ai cumparat tot de la macelarie si au fost tinute in apa calduta ca sa se desareze. Apoi le la-si la uscat si poti da si la afumat. Spor la treaba! Daca tai porc carnea ti-o va alege cel care stie sa desfaca porcul, dar e bine sa adaugi si carne de vita.Este mai gustos si nu scad prea mult carnatii la prajit. Succes!
Uite un site tare de retete de Craciun: http://sarbatori.gustos.ro/
Sau aici: http://www.pofta-mare.ro/retete_craciun_index.php
Pofta buna! :D
Draga colonelu intra pe gustos.ro si gasesti cate retete vrei pentru preparat porcul