| Elena1234456 a întrebat:

Ce retete sarace in colesterol imi recomandati? Am inceput un regim drastic si nu am prea multe variante sad.

5 răspunsuri:
| adeana a răspuns:

O dieta drastica te poate "ajuta" sa ajungi la alte probleme. Cred ca e mai importanta sanatatea si sa mananci cu cap. Tu ai nevoie sa scazi nivelul colesterolului "rau" din sange si pentru asta trebuie sa mananci multe vegetale zilnic - fructe si legume, peste de 2 ori pe saptamana, fulgi de ovaz sau cereale integrale la micul dejun (este foarte important sa iei micul dejun zilnic), din cand in cand migdale, alune de padure sau fistic.
Miscarea face si ea parte din planul tau. Fie ca alergi (30 de minute de activitate fizica de 5 ori pe saptamana), fie ca faci plimbari zilnice catre serviciu sau catre casa, neaparat sa faci miscare, poate fi vorba de dans, gradinaritul, urcatul scarilor, spalatul geamurilor, datul cu aspiratorul sau orice activitate care iti face placere. Daca ai timp si iti place la sala, e si mai bine happy

De-acum trebuie sa fii atenta la grasimile saturate continute de alimentele pe care le consumi. Sa incerci sa nu mananci produse fast-food, nu te ajuta deloc.
Si sa nu te stresezi. cand esti tensionata, respira adanc de cateva ori si o sa treaca si o sa ai si inima sanatoasa happy
Si sa incerci sa faci analize in mod regulat, asa pentru linistea ta si poate pentru a te motiva sa duci o viata sanatoasa.

| danutza a răspuns:

Alimente bogate in colesterol (mg/100g)

omleta - 350
caviar - 440
ficat gras - 380
unt - 250
maioneza - 165
pate de ficat de porc - 200
Alimente sarace in colesterol (mg/100g)

fructe si legume - 0
iaurt degresat - 1
margarina - 1
lapte degresat - 2
supa de pui cu fidea - 3
ulei vegetal - 1
sper sa te ajute happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Branza slaba, varza, peste, fructe, zarzavaturi, salate, sucuri naturale, carne de vita si multa miscare...

| Deea_1936 a răspuns:

Iti recomand fructe legume cereale multa apa si putin efort fizic

| alexutzu_6734 a răspuns:

Nku