Cate un pastrav de persoana. Se curata. Se unge cu putin ulei si s umple cu cateva fasii de ardei, putin usturoi pisat si o bucatica de ardei iute. se condimenteaza cu sare si citiva stropi de lamaie. Se pune in folie de aluminiu si se baga la cuptor
sau macrou afumat. Se curata de oase, se rupe fasiute fasiute si se combina cu cartofi fierti taiati ca pentru salata orientala, cepa taiata pestisor tinuta un pic in apa, frecata cu sare si otet, rondele de castraveti murati si ulei de masline. Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.
cate o rondea de somon pentru fiecare persoana. se prajeste somonul pe gratar si cand se serveste se pune peste el un sos dulce acrisor de capere (30 g faina, 150 g smantana,
50 g capere, 100 ml ulei, 1 pahar apa sau de supa de carne,
sare, piper, zeama de lamaie Mod de preparare:Faina se adauga in ulei, se amesteca si se pune apa, amestecand continuu pentru a nu se face cocoloase, se lasa 5 minute la foc mic pana se ingroasa. Se adauga apoi smantana, caperele si se lasa sa dea in 2-3 clocote. Se pune sarea si piperul. Se serveste cald. In loc de apa sau supa de carne se mai poate folosi vin alb. se stropeste cu zeama de lamaie dupa gust)
Ingrediente
6 file peste cu piele (macrou)
1 lamaie
oregano
3 linguri ulei
sare, piper
Preparare
1. Am dezghetat pestele in lapte. L-am scurs si uscat cu servetele de bucatarie ca sa se faca crocant deasupra.
2. L-am dat cu sare si piper pe ambele parti. Am presarat oregano, tot pe ambele parti.
3. L-am stropit cu suc de lamaie.
4. L-am asezat in tava cu hartie de copt cu pielea in sus si l-am stropit si cu ulei.
5. L-am dat la cuptor la 220C pentru 15 minute.
6. Am servit cu felii de lamaie. Puteti servi si cu o garnitura de cartofi natur.
PESTE UMPLUT -crap - se taie in lung si se scoate pielita si oasele, se sareaza carnea si se da prin masina de tocat cu o ceapa cruda, se amesteca cu doua galbenusuri de ou si cu albusurile batute spuma putin zahar si piper alb dupa gust, se amesteca bine se pune pe planseta o hirtie pergament unsa cu putin ulei se pune comp.si se ruleaza bine se string capetele sa nu iasa pestele In oala se caleste o ceapa se pune sare piper se introduce capatina pielea si oasele si apa se lasa sa dea un clocot dupa care se pune rulada de peste se fierbe acoperit la foc potrivit in jur de 1h-2h Dupa fierbere se lasa tot acoperit la racit Din zeama in care a fiert se strecoara si se fierb 2 morcovi si 2 cartofi D upa racire se scoate rulada de peste se aseaza pe platou linga care se pun cartofii si morcovii si zeama strecurata Se introduce la rece pentru. a se forma gelatina Se serveste rece cu garnitura de salata de sfecla rosie cu hrean POFTA BUNA -reteta evreieasca