Traznit si usor: pe feliii de telemea pune gem! Francezii maninca brinza cu gem. Sau, pe felii de pepene galben (fara coaja!) pune felii de prosciutto (adica sunca presata cu ceva mai multa grasime si taiata foarte subtire). Se numeste PROSCIUTTO CON MELONE si e super racoroasa, usoara, rapida si speciala... Sau taie rosii in felii rotunde si subtiri, pune deasupra feliute subtiri de unt si presara putin piper... Ei, cum ti se pare?
Inghetata din :caise pasate la blender amestecate cu frisca si zahar vanilat, se pune in cupe la congelator(se pot folosi si alte fructe ).
Crap evreiesc
INGREDIENTE : un crap de cca 3 kg, zarzavat de supa, 1 catel mare de usturoi, o foaie de dafin, doua trei boabe de piper, o jumatate lamaie, 1 lingura hrean ras, 1 lingurita otet, sare
Se curata pestele de solzi si maruntaie si se taie felii. Intr-o cratita cu apa se fierbe zarzavatul de supa Cand acestea sunt fierte se adauga bucatile de peste, foile de dafin, piperul, catelul de usturoi si sare. Se completeaza cu otetul si apa, care sa acopere pestele ca sa-l poata fiarbe si pe partea de sus fara a fi nevoie sa-l intoarcem. Se fierbe la foc mic timp de 30 minute. Daca cratita este suficient de larga se poate fierbe si capul pestelui.
Se scot bucatile de peste si se aseaza in asa fel incat sa se reconstituie pestele. Se toarna deasupra zeama strecurata in care au fiert bucatile de peste. Se da la rece pana cand zeama se transforma in gelatina, apoi se serveste garnisit cu felii subtiri de lamaie si hrean ras presarat pe deasupra
Arici din ciocolata
Pentru o portie:
100g nuca macinata
100g biscuiti pisati
70g zahar pudra
80g unt
2 linguri cacao
Pentru ornat:20g unt
50g ciocolata
bombonele pentru ornat
Se amesteca bine nuca, biscuiti, zaharul.cacaoa si untul pina se obtine un aluat uniform.Se lasa la rece cca 30 minute.Se formeaza bilute tuguiate intr-o parte si se ung cu ciocolata topita pe abur cu untul si se presara repede bombonele deasupra ca sa nu se intareasca glazura.
Ei acum zic eu unele:
* Cum vi se pare sa fiti serviti cu o tartina din paine prajita unsa cu gem, peste o felie de cas dulce unsa cu maioneza de usturoi cu hrean?
* Sau omleta in care s-a pus cutroane de paine, cascaval servita rulata ca o clatita in care sa se puna o banana confiata peste care se toarna bulion si iaurt.
* (Asta chiar ca m-a bulversat...) caviar, file de somon afumat peste care s-a turnat frisca, compot de ananas, o ceasca de sampanie servita in cupe de inghetata.
Mie mi s-au parut tare traznite combinatiile.
De "Trasa-n rom" ca in Vama Veche ati auzit? Uite aici cum arata si cum se prepara: http://tinyurl.com/trasa-n-rom
Pizzburger
Se cumpara doua pizza traditionale (ori salami) si intre ele tranteste vreo 800 de grame de carne tocata, sunca si cascaval si poti fi sigur ca iti vei multumi papilele gustative, chiar daca iti va ceda inima
Arata ca un hamburger... dar e pizza
JetBlueJet întreabă: