Iti trebuiesc un bol curat rece, albusuri proaspete reci si un praf de sare; bati viguros cu un tel si gata
Nu stii sa le bati (energic si cu un tel, vas larg, miscare circulara)...sunt ouale reci... pune un varf de sare...cand termini 6 oua te doare si mana... e vorba de batut oua, daaaa? ...
Albusul nu se bate spuma tare daca:
- n-ai separat bine galbenusul de albus
- daca oul e cam vechi
Ca sa nu fie surprize eu le bat indiferent de temperatura cu telul pe arc (n-am gasit un mixer care sa le bata perfect) si cu un praf de sare.
Oualele sa fie proaspete.Grija mare la separare.La inceput bati albusurile simple un pic, apoi adaugi o lingura cu zahar tos si un varf de cutit cu sare de lamaie si continui sa bati.Pe parcursul batutului mai adaugi zaharul care necesita reteta.Cand s-a dizolvat zaharul, albusul batut trebuie sa fie gata. Spor la treaba.
DaciaRomania întreabă: