Pune pizza pe gratarul cel mai de sus din cuptor si ai grija ca ce pui deasupra sa nu fie excesiv de stufos si mai ales foarte apos. consistenta sosului de rosii trebuie sa fie groasa NU apoasa si nu trebuie pus mult, doar se "muradareste" aluatul. sa nu depasesti numarul de 3-4 ingrediente pentru umplutura si temperatura cuptorului trebuie sa fie mare. un pont: cine face pizza in casa incinge cuptorul la maxim si aseaza pizza pe cateva bucati de caramizi de samota, asa se coace uniform
Pai umplutura trebuie pregatita in prealabil pe ochiul de la aragaz si apoi pusa pe blat in trat destul de subtire si astfel nu o sa ti se mai arda blatul
Sincer nu stiu cum ti se arde tie ca eu mereu opresc caldura de sus si 10 min o las doar pe cea de jos ca blatul sa se coaca. daca zici ca ti se arde opreste focul de jos cand este aproape gata sau nu face blatul prea gros eu il fac de 5 cm.
In primul rand cea mai mare greseala e sa pui oua la pizza, oua nu se pun... iar sosul(de rosii chetchup) se pune dupa ce o scoti se tine in cuptor 30-35 min la foc mic daca respecti astea nu as vedea de ce sa se arda
Poate cuptorul arde prea tare, schimba duza la el cu un nr mai mic, eu asa am facut si acum flacara e mai mica iar despre blat sa nu se arda pune tava sus sau la mijloc, si sub tava o cratita cu apa pentru. umiditate, in felul acesta nu se mai arde blatul. succes si pofta buna
Umplutura se face oricum... doar nu pui pe blat carne cruda?!?! dupa ce ai intins blatul il lasi sa mai creasca un pic pana se incinge cuptorul. pui sos de rosii deasupra si ce mai vrei tu... dai focu mic si pui pizza in cuptor la mijloc (sau sus). pizza e gata cand blatul e gata (cand prinde culoare pe margine)... bon apetite!
gabitza05 întreabă:
anonim_4396 întreabă: