Clatitele nu se mai lipesc de tigaie daca inainte sa pui compozitia, torni in tigaie o lingura de ulei, o lasi sa de incinga bine si apoi o versi intr-un vas, de unde o sa-l pui si pentru clatitele urmatoare.Cat tigaia este foarte incinsa torni cu polonicul compozitia, care poate fi oricum, cu zahar sau fara, cu lapte sau fara, cu apa minerala(intr-adevar ies mai pufoase asa) sau fara, compozitia poate fi cam ca o smantana care curge. Daca este mai groasa clatita nu se coace in interior si iese groasa si se rupe cand o rulezi (iese ca lipia). De obicei cam cata faina se pune tot aceiasi masura sa fie si la apa sau lapte( o cana faina-o cana de apa). De preferat sa lasi amestecul doua ore la rece. Dar marge si fara.Succes!
Mie nu mi se lipesc si nu am nici un secret!
Pun apa minerala, nu lapte - ca de la apa minerale ies aerate asa frumos
Compozitia mai groasa - altfel e prea apoasa si cred ca de aia ti se lipsesc.
Zahar pun. Nu mult. Vreo 2 linguri!
Ulei nu pun in aluat. Uneori putin unt topit!
Sa nu fie aluatu subtire si mie mi-se intampla. daca e subtire.mai pune niste faina eventual
Incearca si varianta de a nu mai pune zahar, eu cred ca din cauza asta se lipesc.Sa ai pofta!
Ca sa nu se mai lipeasca clatitele, pune o picatura de ulei inainte de fiecare clatita, in alut pune apa normala, faina si atat.Nu se vor lipi.
Probabil a s-au lipit din cauza zaharului sau a altui ingredient
Unge tigaia cu putin ulei sau unt, nu pune zahar si sa fie aluatul un pic mai consistent
Am mai gasit ceva referitor la clatite, ceva mai sofisticat. Uite:http://www.TPU.ro/......riginal-1/