O tava cu apa iti va face multime de abur si se duce naibii tot. Pui o tigla ceramica pe fundul cuptorului daca fundul e sursa de caldura.
Lasi cuptorul la foc mic, iar mai jos de tava cu aluat mai pune o altă tava goală sub tava ta pentru ca flacăra sa nu bata direct in tava cu aluat, foloseste si folie de cuptor si cu siguranta nu se arde.
Poti pune ulei sau unt pe tava, si din cand in cand sa mai deschizi usa cuptorului, poti intepa aluatul ca sa patrunda caldura etc
Buna, poti incerca sa ungi foaia de copt cu unt si sa pui aluatul inspre iesire nu inspre fundul cuptorului si cel mai important, cuptorul sa fie preincalzit la o temperatura de 200° + sa nu depaseasca temperatura optima pentru aluat.
Setezi tava la jumatatea cuptorului.
Dai cuptorul la nivelul cel mai mic.
Atentie ca in afara de aceasta tava sa mai ai una dedesubt, dar fara apa (pentru ca nu se coace si ai impresia ca mananci coca cruda).
Nu lasi foietajul in cuptorul incins mai mult de 10-15 minute (Trebuie verificat des).
Valabil pentru foetajul de cumparat. Bafta.
DaciaRomania întreabă: