Buna!
1.OMLETA CU CARTOFI
Dau pe razatoare 2-3 cartofi.Ii sarez si ii combin cu 2 oua si o lingurita pasta de tomate.Compozitia o pun in tigaia de teflon, in uleiul bine incins.Amestec din cand in cand cu lingura de lemn sa se prajeasca bine cartofii.
O mananc fierbinte cu o pofta de nici nu-ti poti imagina!
2.SANDVIS "CU DE TOATE"
Scobesc o franzela, in scobitura formata pun un ou fiert taiat felii, o bucata de branza faramata si o felie de parizer sau alt mezel de prin frigider.
Iar acest sandvis este mancat cu mare, mare pofta!
3. TARTINE CU BRANZA TOPITA SI CASTRAVETI MURATI
Pe feliile de franzela, intind branza topita.Peste branza imi pun rondele de castraveciori murati.Cand in frigider nu este branza topita, folosesc margarina Delma Sandvis, peste care pun branza data pe razatoare.
Tartinele ies foarte bune oricum!
Daca vrei si ceva dulce, uite aici:
BILUTE DIN MORCOVI CU NUCA DE COCOS
Intr-o oala cu lapte, pun o cana de zahar si 4 morcovi mari dati pe razatoare si pun compozitia la fiert.Cand totul devine ca o pasta, o dau la o parte pana se raceste.Intr-o tava pun nuca de cocos si cu o lingura iau putin cate putin din compozitie si fac bile care le rostogolesc prin nuca.Atunci cand nu am rabdare, amestec nuca de cocos cu pasta de morcovi si o consum cu lingurita.
Sper ca ti-am fost de folos cat de cat.
Te pup!
Esti nemaipomenită, minunată.
Asta depinde de ce ai in frigider/camara
Si de ce cam iti doresti.
Si cati ani ai. Daca e dupa nume/logo vreo 11 ani?
Poti incerca:
Eu la13 ani faceam mancare, ciorbe, carne si de toate, pentru ca am fost nevoita sa stiu sa imi fac.
Poti sa iti faci un pilaf de orez daca iti place:
-o ceapa, un ardei, 3rosii, carnat/carne, condimente.
Toci ceapa.ardeiul,rosile,carnatul/carnea(carnea bucatele mici, cat sa le poti baga in gura).Pui orezul la fiert, daca faci cu carne pui carnea sa fiarba cu orezul(daca pui o cana de orez, pui 3 cani de apa). Apoi cand e aproape fiert orezul si carnea(verifici!), pui intr-o tigaie ceapa, ardeiul, rosile, carnatul si condimentele apoi arunci peste orez in oala.
Ai grija sa mesteci des in oala ca se prinde orezul de oala.
Poti sa mai faci un pireu cu niste chiftele:
Daca faci pentru 2 portii, pui vreo 5 cartofi(nici mari nici mici)la fiert cu sare.Cand sunt fierti cartofii, scurgi apa, iei ceva cu care sa farami cartofii, apoi pui 2 linguri de margarina/unt si lapte(pui dupa ochi, depinde cat de gros vrei sa fie pireul).
Iar chiftelele, ca sa nu iti fie greu sa le faci le poti face asa:
Jumatate de Kg de carne macinata cu 2 oua si condimente(marar,sare, boia, vegeta, usturoi etc), amesteci, apoi faci bilute rotunde cu mana(ca sa nu ti se lipeasca carnea de maini, poti sa pui intr-un castronel apa si inainte sa pui carnea in mana pentru a face bilutele te uzi pe mana).
Poti face fasole:
Pui fasolea la fiert, cand vezi ca fierbe apa, mai lasi 10 minute si pui un capac pe oala, iei un prosop(ca sa nu te arzi la mana cu oala)si scurgi apa de la fasole(e f important sa schimbi apa la fasole pentru ca daca nu o schimbi vei avea gaze straight face), apoi pui alta apa peste fasole(dar sa fie calda), apoi tot asa cand fierbe mai lasi 10 minute si scimbi apa iar apoi cand fierbe apa din nou verifici daca e fiarta fasolea (daca nu e fiarta mai lasi sa fiarba,doar apa cu fasolea,fara nimic,iar daca scade apa,mai pui apa calda peste). Cand e fiarta fasolea, pui intr-o tigaie:o ceapa tocata, un ardei, o rosie(daca nu ai ardei si rosie, poti pune doar ceapa, ca iese foarte bun:X), carnat(e important carnatul!)si boia de ardei, frigi 2 minute ceapa si restul in tigaie, apoi pui tot ce e in tigaie peste fasole, si mai lasi sa fiarba vreo 15 minute, si e gata fasolea!
Poti face supa de pui cu teitei:
Pui un spate de pui la fiert si 1 morcov mai mare, sau 2 mai mici taiati fáshii lungi, lasi sa fiarba vreo 20 de minute(daca scade apa,mai pui alta calda peste), dupa ce a fiert, scoti spatele de pui din apa(cu o furculita, sau vezi tu cu ce.), apoi adaugi teiteii(dar nu multi pentru ca se umfla teiteii!)si stingi focul daca sunt teiteii subtiri, daca sunt mai grosi, lasi focul aprins inca vreo 4 minute.
Sper sa reusesti!
s-au:
cateva ochiuri/cartofi prajiti/fierti
s-au:
http://www.coolinaria.ro/retete-sfaturi/bucataria-rapida/15/1
Cartofi pai, friptura...http://www.petitchef.ro/tags/retete/mancaruri-simple
http://www.reteteculinare.ro/carte_de_bucate/dulciuri/isler-2204/
Tiramisu...:
ai nevoie de biscoturi pe care le inmoi in cafea.
un plic de crema pentru prajituri(cacao sau ciocolata).
pui un strat de biscoturi si unul de crema.
dupa care o pui la frigider pentru o ora.
http://delly.garbo.ro/......parat.html
http://www.lalena.ro/
http://www.teoskitchen.ro/
http://www.divahair.ro/culinar/retete/mancaruri-usor-de-preparat
si ai putea incerca sa mai faci clatite pentru ca e f simlu si etc. Acum sper ca ti-am fost de ajutor :*
2 ochiuri:pui doua oua intr-o tigaie le prajesti timp de 3 minute dupa care le intorici cu o paleta, ce iti e mai usor tie.
le pui dupa dupa 2 minute maxim in farfurie, cu sare.
Iti faci o salata, adica tai niste rosi cativa castraveti si pui sare cu putin ulei (gusti si amesteci dar mai intai putine putin)
Crede-ma merge eu asta si alte retete mai complicate imi fac cand sunt singura acasa (in fiecare dimineata)
Am uitat mai adauga si ulei in tigaie
anonim_4396 întreabă: