Salata de orez cu brinza si iaurt
Timp de preparare: 30 minute
Ingrediente pentru 4 portii: 250 g orez cu bobul lung, 2 ardei grasi (pentru culoare, alegeti unul rosu si unul galben sau verde) 250 g telemea, 4-5 catei de usturoi, 300 g iaurt, 250 g branza dulce de vaca, 1 legatura de marar, sare, piper, 1 fir de ceapa verde.
Electrocasnice: aragaz
Ustensile de bucatarie: tocatorul de usturoi
Preparare:
Punem orezul la fiert, acoperit, si amestecam des, timp de 10-15 minute sau pana cand orezul este fiert (in functie de tipul de orez, timpul de fierbere este diferit). Dupa aceea, il punem intr-o strecuratoare si il clatim cu apa rece. Taiem ardeii si telemeaua cubulete mici si le amestecam.Intr-un castron separat, amestecam usturoiul pisat cu iaurtul si cu branza de vaci faramitata bine cu furculita, iar peste acestea adaugam mararul tocat si piperul si gustam de sare.
SALATĂ DIN PIEPT DE PUI CU MUGURI DE SOIA
4 piepturi mici de pui (sau 2 mari)
500 g muguri de soia proaspeţi sau din conservă
200 g ciuperci
2 căţei de usturoi
1 bucată mică (5 g) rădăcină de ghimbir - opţional
6 linguri sos de soia
6 linguri oţet
6 linguri ulei (de soia sau de măsline)
4 linguri pătrunjel tocat marunt
sare, piper
Pieptul de pui se frige la grill şi apoi se taie felii.
Ciupercile se taie felii şi se prăjesc în tigaie (cu puţin ulei sau unt) până nu mai lasă lichid.
Amestecaţi pieptul de pui cu mugurii de soia şi ciupercile călite. Zdrobiţi usturoiul şi adăugaţi peste amestec. Opţional puteţi adăuga o bucăţică mică de rădăcină de ghimbir tocată mărunt.
Faceţi o vinegretă din sosul de soia, ulei, oţet, sare şi piper şi turnaţi peste salată. Presarati pătrunjel tocat mărunt.
Ps: sper sa iti fie de folos.
Eu consider cea mai buna salata este cea greceasca(branza feta, rosii...etc.)si e si consistenta.iti mai pot recomanda salata de cruditati cu maioneza dar care este grea la stomac.
La mine a fost f. apreciata salata de vinete, pusa in rosii, fara miez, micute, ornate.Rosiile puse apoi pe salata verde, taiata fideluta.
Sau poti face o salata de paste fierte normal; pui apoi sunca taiata marunt, ardei de mai multe culori, taiat marunt, masline negre, fara os, taiate si ele, boabe de fasole rosie(conserva), boabe porumb(conserva). Totul legat cu un sos facut din maioneza+iaurt+sare, piper alb macinat, zeama lamiie+mustar.
Eu cand fac salate la petreceri nu amestec foarte bine ingredientele, sa para mai neglijent facute, mai au naturel. Musai sa pui dressingul alaturi! Eu mai adaug tot felul de nuci, asta pentru diversitate!
Poti alege doua variante salate simple de legume s-au salate de intimpinare sau ante"