Uite aici cateva retete:
http://dieta.romedic.ro/retete/Retete_diabet_080.html
Nu uita ca meniul ar trebui personalizat in functie de fiecare persoana si de gravitatea bolii. Inainte de toate, medicul trebuie sa fie cel care recomanda dieta si lista alimentelor permise.
Dieta Atkins e raspunsul pentru tine... daca citesti regulile o sa vezi cat tot ce e voie la aceasta dieta e valabil pentru diabetici in afara de o chestie lactatele... diabeticii pot manca lacatate... daca esti interesat de niste retete, dieta Atkins etapele ei, le gasesti pe blogul meu... eu nu sunt diabetica insa tin aceasta cura si stiu multi diabetici care o urmeaza cu succes... http://dr-tunde-pantea.blogspot.com/
Este foarte greu sa gasesti un meniu de mancare pentru diabetici care sa fie si gustos si accesibil.
Orice bolnav de diabet stie ca nu are voie sa manace anumite alimente. Si probabil ca ati venit de la medicul specialist cu o lista foarte lunga de alimente pe care nu aveti voie sa le mancati.
Este foarte greu sa gasesti un meniu de mancare pentru diabetici care sa fie si gustos si accesibil. Va prezentam cateva retete culinare pentru diabetici care sunt foarte vechi dar pe care nu multa lume le cunoaste si de asemenea nu stiu ca sunt indicate diabeticilor:
Ciulama de ciuperci
Ingrediente:
# un kg ciuperci
# doua cepe
# doua rosii
# doua linguri faina
# unt (foarte putin)
# sare
Preparare: Se aleg ciupercile, de preferinta mici, se curata, se rup coditele si se pun la fiert cu putina sare. Separat, se prajeste usor faina in unt si se stinge cu o ceasca de zeama in care au fiert ciupercile. Se lasa sa fiarba incet, pana cand sosul devine potrivit de gros. Se amesteca ciupercile, se potriveste de sare si piper si se lasa sa dea impreuna in cateva clocote. Se serveste foarte fierbinte, cu mamaliga.
Supa de toamna
Ingrediente:
# 100 ml ulei
# o ceapa
# 500 gr praz
# sare
# patrunjel verde
# trei cartofi
# crutoane
Preparare: Prazul se curata de foile din afara, se spala si se taie bucati de un centimetru lungime. Morcovii si ceapa se rad. Se calesc in ulei impreuna cu prazul. Cand s-au inmuiat, se adauga doi litri si jumatate de apa, sare si cartofii taiati cubulete. Se serveste cu patrunjel verde si crutoane.
Marinata de peste
Ingrediente:
# un kg de peste
# 100 gr faina
# doua foi de dafin
# doua linguri de otet
# 100 ml ulei
# 12 masline
Preparare: Pestele curatat se taie felii, se presara cu sare si piper, se zvanta, se tavaleste prin faina si se prajeste. In grasimea ramasa (limpezita si scursa) se presara o lingurita de faina, se stinge cu apa, se adauga frunzele de dafin, maslinele, cateva boabe de piper si otet dupa gust. Se adauga feliile de peste si se lasa sa dea in cateva clocote. Se serveste rece.
ATENTIE!
Regimul alimentar al diabeticilor este personalizat in functie de cat de grava este boala. Consultati medicul specialist inainte de a consuma ingrediantele din retetele de mai sus.
Incearca produsele FOREVER cu aloe vera....mama mea le foloseste si i-a scazut foarte mult glicemia!