In timp, ficatul tau va suferi din ce in ce mai grav, pana vei aunge sa ai nevoie de tratamente complicate si cu rata de reusita mica.
Foarte daunator organismului! Se spune ca oul este cel mai periculos aliment si trebuie consumat cu moderatie.Nu degeaba vorba aceea "oul, dimineata sa-l mananci tu, la pranz da-l la prieteni si seara da-l la dusmani!"4 pe zi sunt prea multe.Si nu consuma niciodata oul seara!
Nu face greseala sa mananci prea multe pe zi. Una sau doua oua consumate zilnic pot face minuni pentru intreg organismul si indeosebi pentru creier. Ouale sunt bogate in vitamina B12, lecitina si colina. Chiar daca galbenusul are cam mult colesterol, acesta se proceseaza fara probleme in cantitate scazuta. Multe substante excelente stau tot in galbenus, asa cum este colina. Vitaminele B hranesc nervii, lecitina ajuta memoria iar colina participa la procese reconstructive, prevenind distrofiile si degenerarea.
Te poţi alege cu o alergie sau poate fi mai rău deoarece dacă le consumi în exces îţi influenţează nivelul colesterolului în sânge
Normal e bine 4 oua/saptamana fierte, nu prajite. Dar nu stiu daca are sa-ti dauneze cumva.
2 pe saptamana maxim! De preferat deloc. Sunt de natura animala, foarte greoaie pentru ficat.
Ouale sunt bune pentru organism, majoritatea sportivilor de performanta consuma oua, sunt bogate in vitamina B12, lecitina si colina si chiar fac bine pentru creier. Dar oul are colesterol si aici e dificil, ar fi bine sa mananci 3 oua pe zi maxim ca sa nu fie probleme.
Tatal prietenei mele mananca 12 si chiar mai multe oua pe zi. Fara exagerare. Si fierte, si prajite, si salata.
Mama dar tie chiar iti plac ouale, eu mananc 1-2 pe saptamana uneori chiar deloc. Stiu ca ar trebui mai des dar nu-mi prea plac. Pai incearca sa le reduci. Ca nu e bine asa multe.
Cred ca singurul care dauneaza in exces e galbenusul. Eu mananc 2-3 galbenusuri si 20-30 de albusuri pe zi (o zi da, una nu ) fierte sau prajite in foarte punin ulei. Mananc asa de vreo 6 luni si nu vad nimic in neregula cu organismul meu.
Apoi na, nu este bine man sa mananci chiar atata, mai incearca sa le reduci na si pnm poti avea probmele mari.
anonim_4396 întreabă: