anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce sortiment de dovleac este comestibil?

Răspuns Câştigător
| sidy a răspuns:

Cel de culoare verde veschis care se gaseste in comert este bun pentru preparat mancare iar cel portocaliu este bun de copt in cuptor...

8 răspunsuri:
| stardeea a răspuns:

Dovleacu turcesc

| mariazet45 a răspuns:

dovleac turcesc si mai e unu din care se fac snitele dar nu stiu cum se numeste e ca o para mai mare

| Otilia71 a răspuns:

Mai toate sunt comestibile, unele dintre ele sunt totusi mai putin folosite la gatit.

rroxi44
| rroxi44 a răspuns:

Sunt foarte multe soiuri care sunt si comestibile si ornamentale in acelasi timp. Este dovleacul placintar sau turcesc, Americana Tonda, Atlantic Giant, Turk Turban, Lagenaria Dipper, Alladin, Grown of Thorns / toate fiind de gasit incepand cu luna septembrie in fiecare an. Vedeti si site-ul cu poze si retete culinare.
http://www.dovlecisifructe.ro/soi.htm

| Sanda_eu a răspuns:

Dovleacul clasic, cel pe care il gasesti in piata si care se vinde si in perioada Halloween-ului pentru a face figurine din el se folosesti la placinte. Este foarte bun pentru asa ceva deoarece nu este atat de zemos ca cel de supa si nici uscat incat sa fie o placinta inecacioasa.

| gargarita_ghita a răspuns:

Sortimentul Hokaido (dovelacul acela care are o culoare pregnanta) este ideal pentru supe-creme. Este matasos si se comporta bine la gatit. Iti recomand sa pui ori crutoane ori seminte de dovleac prajite peste supa si o picatura de ulei.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Dovleacul comestibil e de culoare portocalie, rotund, cu miezul aromat!

| Virgil_Pascas_1975 a răspuns:

Care are miezul galben si dulce la gust