| SingleForOne a întrebat:

Ce specialități de mâncare sunt în fiecare zonă a României?

2 răspunsuri:
| Den1sa a răspuns:

Bucataria ardeleneasca are drept specific garniturile dulci, supele cu rantas si sosurile ingrosate cu faina. Boiaua de ardei dulce este un condiment deosebit de popular in preparatele din Ardeal. Ciorbele si borsurile sunt gatite rar, locul fiindu-le luat de supe acrite cu iaurt. Delicioasa este supa de vita cu taitei, dar si cele de fasole si de salata.

Bucataria moldoveneasca este faimoasa pentru placintele sale. Cu varza, cu carne ori cu ciuperci, toate sunt deosebit de tentante. Desigur, ne putem potoli foamea si cu tochituri si felurite ciorbe, care mai de care mai gustoase.Carnea de pasare este vedeta preparatelor principale. In perioadele in care nu este post, se foloseste untura in locul uleiului. Optiunile de deserturi sunt numeroase. De la vestitul cozonac, pana la invartita, o placinta cu foi subtiri, umplute cu nuca.

Bucataria dobrogeana este, in mod detasat, raiului iubitorilor de peste. Retetele traditionale din aceste locuri sunt vechi de sute de ani. La capitolul gustari, deosebit de populare in aceasta regiune sunt cele din legume proaspete. Acestea sunt consumate sub forma de salate, insotite de branza, oua si smantana.


Transilvania:
In aceste locuri, ne ademenesc ciorbele cu tarhon, carnea de porc afumata, placintele satioase si tocanitele.

In Muntenia, la acrirea ciorbelor se foloseste borsul. Aceasta regiune este ‘’caminul’’ tuslamalei si al ciorbei de burta. Desigur, te mai poti infrupta si din alte bunatati: stufat de miel, ostropel de pasare, tocanite felurite si peste la cuptor.

Muntenia si Oltenia.
Aici, mancarurile au numeroase influente frantuzesti si turcesti. Asa se face ca, in Oltenia, deosebit de populare sunt branzeturile, pestele, carnea de porc si pasare, dar si legumele. Cand ajungi in aceasta zona, merita sa savurezi ciorba de praz si cea de stevie. Adevarate delicii si excelente mancaruri pentru perioadele de post.

In Dobrogea sunt faimoase baclavalele si vinurile de la Murfatlar

Altceva nu mai stiu, sper ca te-am ajutat!

| CassiusAlexander a răspuns:

Sarmale!