In grau predomina carbohidratii si substantele proteice.In rapita exista aceleasi plus calciu, fier, potasiu, glucide si unele vitamine cum sunt vitamina A, B1, B2. In fasole la fel, cu exceptia vitaminelor din complexul B si cu prezenta vitaminei C in loc
Buna!
In GRAU,predomina substante precum:
saruri minerale,calciu, magneziu, potasiu,sodiu,clor, sulf, zinc,mangan,cobalt,cupru, iod arsenic,amidon, vitaminele:A,B,E, K, D, PP etc.
In FASOLE predomina: substante nutritive si fibre, contine o varietate de vitamine si minerale, inclusiv calciu, fosfor, potasiu, acid folic, magneziu si fier.
Fasolea este un substitut sanatos si pentru inima. Ea nu contine colesterol sau grasimi saturate si are in general o cantitate limitata de grasimi.
Iar in RAPITA predomina:calciu, fier, potasiu, glucide si vitaminele:A, B1, B2.
Te pup!
Substanta organica ce predomina in plantele enumerate de tine este AMIDONUL!
Dany21Andrei întreabă: