anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce substanta organica predomina in griu, fasole si rapita?

3 răspunsuri:
| DNSK a răspuns:

In grau predomina carbohidratii si substantele proteice.In rapita exista aceleasi plus calciu, fier, potasiu, glucide si unele vitamine cum sunt vitamina A, B1, B2. In fasole la fel, cu exceptia vitaminelor din complexul B si cu prezenta vitaminei C in loc

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Buna!
In GRAU,predomina substante precum:
saruri minerale,calciu, magneziu, potasiu,sodiu,clor, sulf, zinc,mangan,cobalt,cupru, iod arsenic,amidon, vitaminele:A,B,E, K, D, PP etc.
In FASOLE predomina: substante nutritive si fibre, contine o varietate de vitamine si minerale, inclusiv calciu, fosfor, potasiu, acid folic, magneziu si fier.
Fasolea este un substitut sanatos si pentru inima. Ea nu contine colesterol sau grasimi saturate si are in general o cantitate limitata de grasimi.
Iar in RAPITA predomina:calciu, fier, potasiu, glucide si vitaminele:A, B1, B2.
Te pup!

| Bluebutterfly80 a răspuns:

Substanta organica ce predomina in plantele enumerate de tine este AMIDONUL!