Ciuperca plopului este o ciupercă des întâlnită, specie micorhiză exclusivă sub plopi. Iar datorită coloritului său maroniu este greu de distins sub frunzele căzute, toamna; dar nici nu merită căutat deoarece este necomestibilă. Are un gust amărui, făinos, care nu atrage.
Ciuperca de plop (Agrocybe cylindracea) este o ciupercă comestibilă, considerată delicatesă; ce apare de prin iulie. Este ușor de recunoscut datorită sporilor de culoare maronie, a lamelor inițial albe apoi maronii, a inelului specific și al mirosului plăcut. Este o ciupercă saprofită ce descompune materialul lemnos mort.
Văloasa plopului (Cortinarius paracephalixus) este una dintre speciile de ciupercile rare de pe la noi și ca atare protejate. Este ușor de recunoscut datorită mirosului specific ca de porumb, respectiv a faptului cum că la apăsare își schimbă culoarea în roșiatic, ca peste nici jumătate de ceas aceasta să se înnegrească.
Ciuperca de plop (Agrocybe cylindracea) este o ciupercă comestibilă, considerată delicatesă; ce apare de prin iulie. Este ușor de recunoscut datorită sporilor de culoare maronie, a lamelor inițial albe apoi maronii, a inelului specific și al mirosului plăcut. Este o ciupercă saprofită ce descompune materialul lemnos mort. (http://ciupercomania.blogspot.ro/2014/03/plopul-si-ciupercile-sale.html)
DaciaRomania întreabă: