Buna, ravioli sint acele paste fainoase umplute cu carne, branza, spanac, peste, ciuperci, provin din ITALIA.Fiecare regiune are modul ei de a le modela sint rotunde, patrate, dreptunghi cu margimile zimtate.
Sunt un tip popular de paste făinoase, format din două foi de aluat sigilate înte ele cu umplutură de carne la mijloc (dar nu întotdeauna). Ravioli sun de obicei de forma rotundă sau pătrată.
În Italia aproape toate regiunile au propriile lor reţete pentru ravioli.
Se prepara prin fierbere.
Un tip de paste umplute.Umplutura poate fi pe baza de carne, peste sau branza. Cuvantul provine din verbul italian 'ravvolgere' car inseamna 'a inveli'.
Sunt paste specific italienesti cu diverse umpluturi carne, spanac, branza. Sunt asemanatoare coltunasilor cu branza de la noi si se prepara in acelasi mos se fierb cateva minute in apa fierbinte. In functie de umplutura lor poti sa asezonezi si un sos delicios. Daca te uiti cu atentie in marile magazine ii vei gasi la raionul de delicatese, in vitrine frigorifice, alaturi de alte preparate de aceeasi natura.
Opţiunile vegetariene comune includ zarzavaturi şi legume. O foarte cunoscută reţeta lacto-vegetariană include ricotta (brânză cremoasă) şi spanac sau urzici în loc de carne. Cele mai cunoscute umpluturi includ dovleacul, cartofii, sparanghelul, ciupercile ş. a. Sosurile sunt şi ele la fel de variate ca şi umpluturile; se folosesc sosuri de roşii, pesto, smântână, iaurt şi sosuri pe bază de supe de legume.
Cuvantul „ravioli" derivă de la verbul din limba italiană „riavvolgere" /rjav'vɔlʤere/ (a împacheta). Pastele făinoase umplute au fost introduse probabil în Europa în perioada medievală. Pasta a fost umplută cu carne, peşte şi zarzavaturi incluzând şi ricotta. Sosul de roşii probabil că nu se folosea deoarece roşiile au fost aduse în Europa abia la sfârşitul secolului al XV-lea.
În Italia aproape toate regiunile au propriile lor reţete pentru ravioli. Unele dintre cele mai vechi menţiuni în ceea ce priveşte acest fel de mâncare sunt din secolul al XIV-lea şi ne apar în înscrisurile personale ale lui Francesco de Marco, un comerciant din Prato. Chiar dacă acest fel de mâncare are origine italiană cea mai veche reţetă cunoscută este un manuscris Anglo-Norman din anul 1290.
Ravioli se pot cumpăra astăzi în toate colţurile lumii proaspeţi, ambalaţi sau congelaţi în special în zonele în care comunităţile italiene sunt bine înrădăcinate. Ravioli astăzi sunt confecţionati cu ajutorul liniilor industriale special create de către societăţi italiene cum ar fi: Arienti & Cattaneo, Ima, Ostoni, Zamboni ş. a.; ravioli ambalaţi proaspeţi au de obicei o perioadă de înmagazinaj de şapte săptămâni.
Alte naţionalităţi au paste asemănătoare cu ravioli. Câteva exemple ar fi: jiaozi sau wonton-ul chinezesc (ravioli chinezesti şi tortellini) sunt numiţi „jiaozi italian" (義大利餃) or „wonton italian" (意大利雲吞), în Rusia există pelmenii, în Tibet momo iar în bucătăria evreiască găsim kreplachs. În Liban şi în Palestina acest fel de mâncare este numit Shish Barak (Shishbarak), acelaşi tip de aluat este umplut cu carne tocată şi fiert cu iaurt.
La noi in Moldova sunt la moda coltunasii (care pot avea diferite umpluturi - atat ca ei pot fi atat sarati cat si dulci) si sunt mai mari - ideea cu invelitul e aceiasi.
"Ravioli sunt un tip popular de paste făinoase, format din două foi de aluat sigilate înte ele cu umplutură de carne la mijloc (dar nu întotdeauna). Ravioli sun de obicei de forma rotundă sau pătrată.
Opţiunile vegetariene comune includ zarzavaturi şi legume. O foarte cunoscută reţeta lacto-vegetariană include ricotta (brânză cremoasă) şi spanac sau urzici în loc de carne. Cele mai cunoscute umpluturi includ dovleacul, cartofii, sparanghelul, ciupercile ş. a. Sosurile sunt şi ele la fel de variate ca şi umpluturile; se folosesc sosuri de roşii, pesto, smântână, iaurt şi sosuri pe bază de supe de legume." (sursa: wikipedia). Succes!
Ravioli sunt acele pachetele umplute cu spanac sau indifernt ce, sunt italienesti