| andreea_pin a întrebat:

Ce tip de carne e cel mai sanatos sa mananci? Muschi sau organe? Preparate cum anume? Cu ce garnituri? De ce provenienta?

12 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Cel mai sanatos e pieptul de pui din curte, hranit cu grau si porumb de pe tarlaua ta, proaspat taiat, preparat prin fierbere in apa din fantana sau pe gratar cu lemne. De aici in colo toate sunt mai mult sau mai putin nesanatoase.
Cred ca la ora asta cea mai sanatoasa e carnea de vita fiindca am impresia ca in vite nu baga hormoni si concentrate ca in pui si porci.

mlm
| mlm a răspuns:

Carnea alba in general (carne de pui si pestele), fierte sau gratar, cu garnitura de mazare cu marar si salata de rosii, castraveti si marar. Legumele in general sint cele mai indicate.

constantaproca
| constantaproca a răspuns:

Carne de peste, de pui fara piele, curcan, manzat, fiarta sau gratar cu garnitura de legume.

mira
| mira a răspuns:

Alegerea carnii depinde de starea organismului, efort, varsta.Cred ca foarte sanatoasa este carnea de strut, apoi cea de curcan, fiindca au mai putin colesterol.Si vita trebuie luata in considerare.Prepararea se poate face prin fierbere, inabusire sau gratar cu flacara indirecta.Nu se recomanda gratarul cu foc de lemne fiindca picaturile de grasime cad pe carbuni, se aprind, se descompun in substante cancerigene si se intorc in friptura.Nu este concluzia mea ci a specialistului in alimentatie dr.Gh.Mencinicopschi.Abuzul de organe creeaza riscul de guta fiindca ele contin urati si o cantitate mai mare de colesterol. Din cand in cand se poate manca ficat la gratar pentru aportul de fier si vitamina B12 impotriva anemiilor. Mira

mira
| mira a răspuns:

Completez.Garnitura trebuie sa fie din legume, fierte in abur sau crude.Se recomanda salate, pastai, varza, broccoli, conopida.Nu se asociaza carnea cu cartofi, fasole uscata, mazare uscata, paste, branzeturi.Aceasta pentru a-ti pastra silueta. Mira

cami
| cami a răspuns:

Carne de pui.
in cazul asta, piept.
fiert de preferinta.
garnitura: incearca o salata de legume.
salata? vegetala happy

| hashe86 a răspuns:

Pestele, puiul/pasarea sunt cele mai sanatoase.
de asemenea si organele( ficat, inima, limba, creier), din cate stiu eu.
cel mai bine e sa le prepari la abur, inabusite sau la gratar( desi si aici am auzit pareri impotriva). ideea e sa nu le prajesti in grasimi.
litera de lege: carnea nu trebuie combinata cu carbohidrati la aceeasi masa. deci niciodata nu vei manca paine sau cartofi langa carne. in schim poti gati langa niste legume fierte sau salate de cruditati, cu oaresce moderatie si orez, desi e tot un cereal(carbohidrat).

| mioara a răspuns:

Carne de pui fara piele

| Filip23 a răspuns:

Am citit ca organele au colesterol de trei-patru ori mai mult decat carnea. Cred ca peste varsta de 35 ani e important si aspectul asta.

| meioana a răspuns:

CEA MAI SANATOASA E CARNEA DE OAIE... APOI CARNEA DE PESTE... APOI CARNEA DE PUI... APOI CARNEA DE VACUTZA... JI APOI CARNEA DE PORChappy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pieptul de pui e foarte sanatos.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Peste, iepure, strut, curcan, vita, vanat, pui-cam asa se clasifica

Întrebări similare