Glicerina se foloseste doar la gumpaste,la fondant foarte rar,sau cand stai intr-o zona cu clima umeda.
Se cumpara la farmacie,se foloseste pentru bebelusi cand au candida pe limba.
Farmacistei ii spui pentru ce este.
Parerea mea,foloseste doar zahar,crisco, glucoza(sau miere) si gelatina.
Glicerina absoarbe umezeala din pasta de zahar, de aceea este foarte folosita la gumpaste(numai pentru animale, flori...)nu si pentru fondantul care acopera tortul.
Daca folosesti glicerina se intareste foarte repede.
Glucoza se poate inlocui cu miere, numai ca fondantul nu o sa iasa alb, o sa aiba o tenta mai inchisa.Acelasi lucru se intampla si cu untul sau margarina, dau culoare.Crisco este alb si nu influenteaza in culoare.
Daca mai doresti informatie despre fondant sau gumpaste (retete de crema pentru anotimpul cald sau tipuri de fondant )imi poti scrie si iti raspund cu mare placere.
SomebodyThatYouUsedToKnow întreabă: