Daca nu ai contraindicatii: NaCl, daca da: CaCl.
Oricare din sarurile comercializate sunt bune, dar in cantitati moderate. Nu "strica" nici iodul adaugat, care ajuta functionarea glandei tiroidale.
S-a demonstrat ca sarea de mare este cea mai recomandata, ajuta la prevenirea multor boli, dar tinand cont ca este cam scumpa, ne multumim si cu NaCl.
Cica sarea de mare ar fi cea mai sanatoasa din cauza ca poluarea si noxele sunt in cantitati mai mici decat sarea extrasa din munti si de curand am gasit pentru consum sare de Himalaya chiar din muntii Himalaya undeva pe raftul cu produse ecologice.Aceasta sare cica ar fi cea mai pura pentru ca este extrasa de la o altitudide destul de mare si ca aerul este pur acolo. Avea o culoare roz si era neiodata. Ei bine, acum cine stie. Dar sarea de mare este cel mai bine de consumat.
A stai ca acum am vazut mai bine intrebarea daca problema ai pus-o ca ce tip de sare e cea mai recomandata pai sarea iodata o recomanda medicii pentru a nu avea probleme cu glanda tiroida. Daca persoanele sufera de vreo problema cu glanda tiroida atunci sarea e bine sa se consume neiodata.
Sarea de mare-gasesti in mai multe hypermarket-uri; eu am luat din Real, la pretul de 5 lei(cea in recipient)si 2.5 lei cea la punguta.
Eu folosesc de cateva luni sarea marina. E mai putin sarata dar si mai putin nociva. In schimb e mai scumpicica.
Se pare ca sarea de mare e mai buna fiind un complex de saruri de fapt. Dar stiti care este consumul normal de sare al unui adult?
Maximum zilnic recomandat pentru adulţi este de 6 grame, pentru copiii de 10 ani- 5 grame, pentru cei de şase ani- 3 grame, iar pentru cei sub trei ani- 2 grame.
Cita sare consumati zilnic dvs?
Sarea de Himalaya, evident, fiindca in combinatie cu apa formeaza o structura cristalina identica cu "apa" celulara, contine 84 de elemente, usor asimilabile datorita structurii specifice, este pura si naturala si are o multime de efecte benefice asupra starii de sanatate si un gust deosebit de bun.
IForgotMyNameAgain întreabă:
Adry05 întreabă:
DaciaRomania întreabă: