Ce trebuie neaparat sa mananci atunci cand pleci in Italia?

Ce trebuie neaparat sa mananci atunci cand pleci in Italia?

Daca esti intr-o vacanta in Italia, e pacat sa nu profiti de minunile culinare italienesti. Noi ti-am pregatit un mic ghid culinar italian, ca sa stii ce sa incerci neaparat cand esti acolo.

1. Pizza

Fara indoiala, e de nepretuit sa gusti o pizza “de la mama ei”. Italienii au si o asociatie care verifica care restaurante sau pizzerii prepara pizza dupa standardele lor, asa ca e bine sa cauti semnul “Associazione Verace Pizza Napoletana” atunci cand decizi unde sa mananci.

E musai sa incerci urmatoarele tipuri de pizza: Marinara, cu rosii, oregano, usturoi si ulei de masline, si Margherita, cu rosii, busuioc, mozzarella si ulei de masline.

2. Paste

Dupa pizza, pastele sunt celalalt tip de mancare faimos in Italia. Cauta specialitati locale, precum paccheri (niste paste tubulare, mari) servite cu un sos de rosii si peste sau lo scaparello, paste facute in casa cu un sos de rosii cherry cu ulei de masline, unt si branza.

3. Branzeturi

Cauta, in Italia, mozzarella di bufala, iaurt, ricotta sau gelato. Tine minte, de asemenea, ca sfatul cunoscatorilor e ca mozzarella sa nu fie consumata la mai mult de 45 de minute dupa ce e facuta si in niciun caz nu trebuie tinuta la frigider. Cel mai bun mod de a degusta mozzarella e chiar acolo unde e preparata, preferabil la o ferma.

4. Fructe de mare

Pe Coasta Amalfi vei gasi unele dintre cele mai bune fructe de mare din lume. Incearca sa comanzi la restaurante specialitati, precum spaghete cu scoici, pesto facut din sos de peste, calamari, ton cu rozmarin sau cu sos de ceapa.

5. Pateuri si prajituri

Napoli, de exemplu, e faimos pentru deseturile sale, in special baba sau sflogliatele. Baba e un fel de pandispan insiropat cu rom, iar sflogliatele sunt pateuri subtiri cu o umplutura dulce, facuta din ricotta, semolina si coaja de portocala glazurata.

6. Bomboane

Italienii au doua specialitati: torrone si croccante, pe care trebuie sa le incerci neaparat! Torrone sunt bomboane de nuga cu miere si nuci, iar corccant sunt un fel de caramele. Incearca si torrone cu alune de padure sau caramele cu migdale si follarelli (stafide imbracate in frunze de lamaie).

7. Cafea

Nu e un secret faptul ca italienilor le place cafeaua si fac foarte des pauze pentru a se re-energiza. Cafeaua de aici e bogata in arome si delicioasa. Incearca neaparat expresso-uri clasice italienesti la o cafenea decorata cu marmura, oglinzi si picturi.

8. Bauturi locale

Iti recomandam Strega si Limoncello. Strega are o reteta secreta, care combina 70 de ierburi si condimente distilate in vase de arama si imbatranite in butoaie de mesteacan. Limoncello e un lichior dulce facut din lamai.

Ca sa simti gustul Italiei, prepara retete italiene de pe italia.gustos.ro.

11 răspunsuri:
| negru30 a răspuns:

Multumesc

| GoodGuyOviCONTSUSPENDAT a răspuns:

Cica in cuptoarele in care se face pizza se arde lemn putred care este luat de la sicriele din cimitiruri. laughing Cica se face mai bine pizza.
Pofta buna!

| DodoPunkt a răspuns (pentru GoodGuyOviCONTSUSPENDAT):

Eu locuiesc in Italia si am o gramada de prieteni care au lucrat la restaurante, nu e adevarat

| ZoOzOLe a răspuns:

Ati uitat inghetata... e minunata!

| caractere a răspuns:

Cred ca era ce trebuie neaparat sa mananci cand ajungi in Italia.

| Sabin91 a răspuns:

Interesant! Multumimwinking

Răspuns utilizator avertizat
| UnZambetPentruToti a răspuns:

Fructe de mare... este o mancare care in Romania nu se serveste asa buna ca in Italia... trebuie sa profiti de gust!

| Biiba a răspuns:

Deci am fost in Italia si pizza de acolo e cea mai buna din lume.Am mancat si paste dar nu sunt asa bune.

| flavynho90 a răspuns:

Prosciuto =p~

| ladyami a răspuns:

Cred ca pizza cu spagheti este cea mai buna din Italia parerea mea dar la alti este alt ceva mie asta imi place c.m.pup; pup; pup; pup;