Bună.
Îmi place să degust preparatele specifice de Crăciun din carne de porc.
Pa, pa.
Dintre preparatele traditionale de craciun aleg caltabosul, cozonacul si prajiturile. Restul nu prea ma dau in vand dupa ele pentru ca unele nu imi plac deloc, iar altele cum ar fi friptura si sarmalele le mananc si in timpul anului nu doar de craciun
Salut. De Crăciun (și nu numai) îmi place foarte mult să mănânc salată boeuf. Este una dintre mâncărurile mele preferate. Păcat că rația pe anul acesta s-a epuizat.
În rest, încerc să mănânc câte puțin din fiecare mâncare / produs tradițional românesc, care se prepară cu ocazia acestor minunate sărbători, excepție face caltaboșul și piftia.
Tu ce preferințe culinare ai?
În primul rând, de Crăciun prepar cele tradiţionale : cozonac, cornuleţe, sarmale, cârnaţ afumat de porc ( preparat acasă, la ţară ), friptură de porc, chifteluţe sau şniţele, etc. - toate însoţite de un vin bun ( şi alte licori, pe lângă )...
Dintre toate acestea prefer cârnaţul afumat şi cornuleţele cu nucă.
Toate cele bune şi "Sărbători Fericite".
De Craciun, fiecare mananca ceea ce-i place, din ce si-a permis sa gateasca sau sa cumpere.
Oua umplute, cotlet de porc in sos de vin, placinta de dovleac, shuba(este o salata din legume cu peste afumat si maioneza), iar a doua zi de craciun dupa mahmureala ar merge http://www.bzi.ro/reteta-zilei-s18
crenvustii sa fie afumati, mai bine.
Salam de biscuiti cu portocale si cu un ceai de menta, iti garantez e foarte bun.
Mezeluri,sarmale,carnati de porc, cozonac, prajituri, salam de biscuiti... si ce mai vor ei.
LisaJulie întreabă: