Ei aici s-ar putea scrie zeci de pagini pe argumentul acesta
e o intrebare destul de compexa deoarece depinde de condiment de tipul de carne folostit pentru a prepara sosul dar in general vinul rosu tinar cu o buna structura
cu pasta cu sos de baza de paste e evident ca o sa bem un vin alb sec
PS_ de obicei eticheta te sfatuieste ((
Vin la mine si-ti arat!
Daca nu depinde de cum sunt pregatite pastele dar in nici un caz vin negru.
Eu fac paste o zi da si una nu... deci depinde cum ziceam ce sos vrei sa prepari.
exemplu "sos alla bolognese" un vin de masa rosu sau alb
(demisec cum s-ar zice )
sos de curcan vin alb sec
sos de rosi vin rosu exclusiv
sos pe baza de carne de miel un vin rosé
deci depinde se sos asa ca in orice caz un 50 % vinul care se foloseste e rosu si stiti de ce... da culoare la sos
Depinde ce vrei sa pui in sos. Daca e un sos alb, cu branza sau smantana, merge vinul alb. Daca e un sos mai picant, cu carne rosie sau chiar si combinata, merge vinul rosu. Atentie, insa, nu toate sosurile merg cu vin, iar unele merg numai cu un anumit tip de vin. Daca vrei sa expermientezi, adauga vinul incetul cu incetul, ca sa te poti opri la timp daca nu-ti place ce iese.
DaciaRomania întreabă: