| mircea_grozea a întrebat:

Ce vin merge adaugat in sosul de paste?

Răspuns Câştigător
| monicaclaudia a răspuns:

Ei aici s-ar putea scrie zeci de pagini pe argumentul acesta
e o intrebare destul de compexa deoarece depinde de condiment de tipul de carne folostit pentru a prepara sosul dar in general vinul rosu tinar cu o buna structura
cu pasta cu sos de baza de paste e evident ca o sa bem un vin alb sec
PS_ de obicei eticheta te sfatuieste ((

5 răspunsuri:
| JayLeno a răspuns:

De regula se foloseste vinul alb sec pentru "deglaze"

assiris
| assiris a răspuns:

Vin la mine si-ti arat! happy
Daca nu depinde de cum sunt pregatite pastele dar in nici un caz vin negru.

| monicaclaudia a răspuns:

Eu fac paste o zi da si una nu... deci depinde cum ziceam ce sos vrei sa prepari.
exemplu "sos alla bolognese" un vin de masa rosu sau alb
(demisec cum s-ar zice )
sos de curcan vin alb sec
sos de rosi vin rosu exclusiv
sos pe baza de carne de miel un vin rosé
deci depinde se sos asa ca in orice caz un 50 % vinul care se foloseste e rosu si stiti de ce... da culoare la sos

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Depinde ce vrei sa pui in sos. Daca e un sos alb, cu branza sau smantana, merge vinul alb. Daca e un sos mai picant, cu carne rosie sau chiar si combinata, merge vinul rosu. Atentie, insa, nu toate sosurile merg cu vin, iar unele merg numai cu un anumit tip de vin. Daca vrei sa expermientezi, adauga vinul incetul cu incetul, ca sa te poti opri la timp daca nu-ti place ce iese.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu pun vin rosu de gatit in sosurile cu tomate si carne. In rest, nu pun deloc, decat daca fac paste cu scoici/ stridii – calesc scoicile in unt, apoi adaug vin alb, putin amidon si, spre sfarsit, smantana grasa, busuioc si lamaie. Combinatia e geniala.

Întrebări similare