Zaharul nepalpabil este indicat in compozitia prajiturilor pentru ca ofera o textura suava si pe limba se topeste uniform continutul cremei sau a prajiturii.zaharul brun sau zaharul alb (tos)este indicat pentru caramel, acesta pentru a nu se arde si a nu avea gust amar i se adauga 2-3 linguri de apa, zaharul se topeste in apa si apoi se arde dar are un gust mai fin si cum spuneam evita amareala. eventual in caramel inainte de racire poti pune si 2-4 linguri de smantana, iese un deliciu are gudt asemanator cu -dulce de leche.(dulce de lece)laptele condensat si fiert pana are gust de caramel.la magdalene(briose, muffins, madeleine)se adauga zahar tos impreuna cu unt (numai unt, nu altceva)pentru ca ii confera o textura spongioasa si raman "umede" mai multe zile.acelasi procedeu se foloseste si la chec.la ciocolata de casa de preferinta se adauga zahar nepalpabil pentru a evita la degustare efectul de "zaharisire", cel tos nu se topeste cum trebuie pentru ca are nevoie de o temperatura ridicata...am obosit de atata tastat, sper ca iti folosesc "sfaturile mele.
Zahar tos iti recomand si eu. Eu il folosesc la prajituri si nu se simte in compozitie granulatia
La topit pe foc se foloseste zahar tos, iar la frecat cu galbenus, albus etc.sa se topeasca mai usor se foloseste zahar pudra.
anonim_4396 întreabă: