Brownies Ingrediente:
Ingrediente (pentru 12 bucati): 100 g unt,
100 g ciocolata amaruie (cu 70% cacao),
300 g zahar,
1 varf de cutit sare,
1 fiola esenta de vanilie,
3 oua mari,
125 g faina,
2 linguri cacao (25 g),
100 g miez de nuca.
Pentru glazura: 7 linguri frisca,
100 g ciocolata amaruie.
Mod de preparare:
Se pun la topit untul si ciocolata. Se pune untul intr-o cratita mijlocie si se lasa sa se topeasca la foc slab, amestecand intruna cu o lingura de lemn. Ciocolata se rupe bucatele, se introduce in unt si se lasa si ea sa se topeasca, amestecand in continuare. Se adauga zaharul.
Se incinge cuptorul la 180°C. Se ia cratita de pe foc, se incorporeaza zaharul, sarea si esenta de vanilie si se amesteca bine. Urmeaza ouale. Se sparg ouale unul cate unul si se introduc in compozitie, amestecand mai departe cu lingura de lemn, pana ce se leaga bine cu restul ingredientelor. Apoi se varsa compozitia intr-un castron.
Se prepara aluatul. Se amesteca faina cu praful de copt, iar miezul de nuca se taie bucatele (mai mari). Compozitia din castron se freaca spuma - circa 1 minut - cu mixerul, dupa care se adauga mai intai miezul de nuca, si apoi amestecul de faina si cacao si se mai freaca aproximativ un minut.
Se pune prajitura in tava. Se tapeteaza o tava dreptunghiulara (circa 28 x 23 cm) cu hartie pentru copt, se toarna aluatul si se intinde in mod egal pe fundul tavii. Se coace circa 30 de minute, se scoate si se lasa sa se raceasca (in tava) aproximativ 15 minute.
Se intinde glazura cu un cutit. Se desprinde prajitura de marginile tavii, se rastoarna si se indeparteaza hartia pentru copt, apoi se intoarce pe partea cealalta si se lasa sa se raceasca. Se unge cu glazura, se tine o ora la rece si se taie in 12 bucati.
Pentru glazura: Se pune frisca pe foc sa dea cateva clocote, se ia cratita de pe foc, se introduce ciocolata si se lasa sa se topeasca.
Tiramisu: - 4 galbenusuri
-2 cutii de piscoturi
-125 ml vin
-125 g zahar
-350 de cafea
-o lingura de zahar
-225 ml frisca batuta
-500 de grame de crema Macarpone( se gaseste in supermarketuri)
-4 galbenusuri
Faci cafeaua, dupa care pui lingura de zahar si lasi la frigider.
Bati galbenusurile impreuna cu zaharul timp de cateva minute, pana iese o crema.Se adauga vinul si se amesteca pana se incorporeaza. Acest amestec se pune intr-o craticioara la bain marin. Se amesteca continuu sa nu faca cocoloase si se lasa pana aproape de punctul de fierbere, cand s-a ingrosat (arata ca un aluat de clatite mai gros). Se amesteca crema de Mascarpone pana nu mai are cocoloase, se adauga cema din galbenusuri fierte si se amesteca bine.Peste acesta pui frisca si amesteci cu o lingurita, sa nu amesteci cu mixerul!
Intr'o farfurie mai adanca se amesteca cafeaua cu lichirul, se inmoaie piscoturile in amestecatura, si se pun in coloane pe toata suprafata tavii. Dupa care pui crema pe piscoturi si intinzi pentru a fi uniform stratul.
Este foarte bun am facut si eu si pot sa spun ca de abia astept sa mai fac. Pofta buna!
Ingrediente:
125 g unt
2/3 cana zahar*
1/3 cana zahar pudra
1 1/4 cana faina care creste singura
1/2 cana cacao
1 lingurita bicarbonat sodiu
2 oua
1 cana lapte
1 lingurita esenta vanilie
jumatati nuci pentru decor
Glazura ciocolata:
1 cana zahar pudra
1 Lingura cacao
1 1/2 apa fiarta
1 lingurita esenta vanilie
Pregatire:
1.Preancalzesti cuptorul la 180*C. Ungi o forma de 23cm, pui hartie, o ungi.
2.Freci crema untul, zaharul si zaharul pudrapana se albeste si creste.Adaugi treptat ouale, bati dupa fiecare.Adaugi esenta, amesteci sa se combine.
3. Cerni faina cu cacaoa si bicarbonatul de 3 ori intr-un bol.Adaugi faina peste amestecul unt cu restul ingredientelor si bati impreuna pana sunt bine amestecate.
4. Pui cu lingura in forma, coci 40-45 min, testezi cu scobitoarea.Scoti si racesti pe gratar sarma.
5.Glazura:combini toate ingredientelein bol pus pe baie apa(la foc mic)amesteci pana se omogenizeaza.Torni deasupra prajiturii, intinzi cu un cutit inmuiat in apa fiarta.
*reduci zaharul la 1/2 cana si inlocuiesti cu 1/4 cana gem mure si adaugi impreuna cu esenta.
Glazura-optional
Glazura cu unt si muuuuulta ciocolata
50 g ciocolata neagra, fin tocata
25 g unt nesarat
1/4 cana zahar pudra
2 Lingurite smantana
Pregatire:
Combini ciocolata, untul, zaharul pudra cernut si smantana intr-un bol mic. Dai la foc mic pana amestecul e omogen si lucios.Iei de pe foc.Intinzi crema de unt deasupra prajiturii folosind un cutit subtire.
Sal! Depinde de gusturile fiecaruia. Nu cred ca exista cea mai buna prajitura! Toate care iti ies si-ti plac, sunt bune. Poate vrei o sugestie, eu fac azi prajitura mozaic(din 4 foi, cu rahat, dulceata, nuca, iar deasupra ciocolata topita).
Vafele lui Anna-Maria
Ingrediente pentru aproape 22 vafe
- 250 g zahăr
- 100 g unt
- 1/4 l lapte
- 3 linguri ulei
- 3 ouă - 300 g făină
- 125 g amidon
- 1 plic praf de copt
- 1 lingură lichior (facultativ)
Se amestecă galbenuşurile cu zahărul.
Se topeşte untul cu laptele şi uleiul, şi se adaugă cu la aluat.
Se adaugă lichiorul.
Se amestecă separat făina, amidonul cu praful de copt şi se adaugă la restul.
Se bat albuşurile şi se înglobează în aluat.
nota Se pot adaugă făina sau amidonul. Vafele sunt bune a doua zi, se pot încă în toaster.
Buna. Aceasta e prajitura mea preferata si chiar nu e greu de facut, mie mi-a reusit din prima. http://www.babyonline.ro/......e-sah.html