Papanasi:
Branza(marunta)de vaci, doua oua, faina, putina sare si ulei pentru prajit.
Se marunteste branza cu o furculita, dupa care se ameste ca cu ouale, sarea si faina.
Se modeleaza in forma de chiftelute, se dau prin faina si se prajesc in ulei.
O sa iasa un fel de chiftelute desert. :]
Se pot manca chiar si cu zahar.Eu asa ii mananc.
Siii...~~~pofta buna!~~~
Sper ca te'am ajutat, nu'i deloc complicat.
Eu vrea simpla simpla//. Nu pentru mine pentru ca eu stiu sa gatesc destul de mine dar la general.Apropo.Cine castiga, concursul fiind valabil pana maine, va fi postat si pe blogul meu si va avea si fundita
Ceva cat mai simplu
simpluuuuuuuu
de tot
Gata a trecut demult ora 14:00 deci acum urmeaza sa spun cine a fost cea mai simpal retetea
Puteti continua sa spuenti doar ca fundita a fost data deja lui...
Vise colorate felicitari!
Cea mai usoara retetaa mi se pare a ta!
Cele cu miere pe paine sau altceva e paine nu e o reteta
Daca aveti nela, muriri puteti spune aici
Felicitari vise colorate
Eu zic asta. E o mancare si usoara si gustoasa: http://www.gustos.ro/......cel-1.html
Http://www.gustos.ro/retete-culinare/prajituri/rafaelo.html
Alta mai simpla nu stiu :)).
Cartofi crocanti :
tai catrofii in 4 [cam 1 kg.depinde cate portii vrei sa faci], pui peste ei 1 lingura de ulei sa se unga bine bine. intr-o farfurie amesteci 3 linguri de faina de mamaliga cu 1 lingurita de sare 1 lingurita de piper si o lingurita de boia. torni compozitia peste cartofi sa fie toti acoperiti bine bine si ii pui intr-o tava la cuptor.is deliciosi =p~
pofta buna!
Rabdari fripte, sarmale umplute cu intuneric si cea mai gustoasa zama e cea de maiada(intr-un cuvant)
Cea mai simpla reteta de ce? (prajitura, mancare, desert)
Eu zis sandwish
Ungi o felie de paine pe o parte, pui peste ea ceva (mezel, cascaval, legume etc...)apoi pui peste continut inca o felie de paine unsa pe o parte sh...manci!
Http://gastronomie.ele.ro/Gogosi_din_iaurt_--r1497.html
nu sunt rele gogosile :D cam 15 minute dureaza pentru o portie :D
Ori tort de biscuiti(dai biscuitii prin suc si pui pe deasupre niste crema) ori clatitele(faina, oua, apa minerala/lapte). Sau daca vrei ceva mai "consistent" poti praji niste pui si separat calesti o ceapa pui niste bulion, sare/piper, un catel de usturoi si niste "mirodenii". Servesti puiul si pui pe deasupra sosul(sau in loc de pui poti sa pui ori ce ai prin frigider), iar ca garnitura niste cartofi prajiti sau piure/cartofi naturi.
Tort de ciocolata cu topping de cacao:
-se cumpara un blat de tort de la kaufland ( din ala taiat in 3, costa vreo` 8, 50lei)
-o frisca la plic
-o crema la rece
-un topping de cacao de la kaufland.
Insiropezi toate trei blaturile cu sirop de zahar ars, pui crema aia la rece(dupa ce ai preparat`o cum scrie pe pachet), umpli acolo si dupa aia deasupra pui frisca, asa intinzi fain pe tot tortu`, iar la final faci asa pe el cu topping de cacao sau scrii la multi ani. Doamne ii asa de usordaca eu am stiut sa fac asta, ehhheee! si cat ii de bun:O:O:O =p~.
Bruschete cu sos de rosii si busuioc
Ingredinete reteta : franzela lunga, rosii, busuioc, ulei de masline, otet,
Bruschetele sunt un fel de tartina prajita si stropita cu ulei de masline, frecata cu usturoi, condimentata si incarcata de un sos de rosii imbogatit cu gustul puternic al busuiocului proaspat.
Ingrediente: 1 franzeluta din aceea de tip turcesc (ingusta si lunga), 4-5 catei de usturoi, cateva rosii coapte, 1 legatura de busuioc proaspat, sare marina, ulei de masline extravirgin, otet cu ierburi aromate.
Mod de preparare: Se taie paine in doua si apoi fiecare jumatate obtinuta se taie felii de cate 1 cm. Daca franzela e prea ingusta se taie direct felii rotunde. Se prajesc pe gratar sau in tigaie, se freaca apoi cu usturoi si se pun intr-un castron turnandu-se apoi putin ulei de masline peste bruschetele obtinute. Se spala apoi rosiile, se scot samburii si partea albicioasa, care de fapt nici nu se foloseste in bucatarie si se taie bucatele mari sau marunte (dupa preferinta). Se asaza intr-un bol. Se presara deasupra busuiocul proaspat spalat si tocat, se toarna 3 linguri de ulei de masline, si 1-2 linguri de otet cu ierburi aromate, se condimenteaza si se amesteca bine. Bruschetele se servesc caldute sau mai fierbinti cu amestecul de rosii si busuioc ca topping.
Pofta buna!
Cereale cu lapteSe ia un bol in care se pun cerealele si apoi laptele rece sau inclzit
Daca e de mancare:paste cu carne tocata.Calesti o ceapa si un catel de usturoi, adaugi carnea si o prajesti adaugi putin bulion si torni totul peste pastele gata fierte(de preferat paste late). Putin oregano, sare, piper dupa gust. Timp de pregatire 15 minute. Pofta buna! Eu asta mananc acum.
Mamaliga se face cel mai usor. Pui apa la fiert cu sare si malai si dai prin ea pana se face. Te-ai grabit.