800 g de creveti cruzi
5 linguri de ulei de masline
7 catei de usturoi, curatati si tocati marunt
1 ardei rosu iute, uscat, tocat marunt
3/4 ardei kapia rosu tocat marunt
sare de mare
piper mix (rosu, negru si alb)
1 lingurita patrunjel tocat marunt
1/2 lamaie (zeama)
Spalam foarte bine crevetii, le indepartam capul printr-o simpla rasucire si apoi tragem.
Rupem piciorusele, cochilia o desfacem usor de pe corp lasand coada intacta pentru aspect si le scoatem intestinul cu ajutorul unui cutit cu care facem o crestatura longitudinala, pe spatele lor
Incingeti uleiul de masline intr-o tigaie mare.Adaugati usturoiul, ardeii uscati si kapia, putina sare si piper proaspat rajnit.Prajiti totul la foc mic aproximativ 1 minut, pana cand usturoiul incepe sa se rumeneasca usor.Adaugati imediat crevetii in tigaie, presarati cu putina sare si piper, mariti flacara si prajiti-i pe fiecare parte aproximativ 1- 1/2 minute,pana cand devin opaci si de un roz aprins.
Stropiti cu zeama de lamaie si opriti.
Aranjati crevetii pe un platou cald, turnati deasupra sosul aromatiozat, delicios cu adevarat, presarati patrunjel tocat si serviti cu paine neagra cu seminte.
Dupa gust, mai adaugati zeama de lamaie.
Sunt atat de suculenti, carnosi...iar sosul o sa-l stergeti din farfurie cu un colt de painica!
Pui sare si piper pe ei pui ulei in tigai si ai arunci acolo, nu cred ca e alta reteta mai usoara!
Eu stiu o reteta simpla si gustoasa, pe care mi-o face mama: Prajesti crevetii cu ulei sau ii flambezi si dupa ii pui in cuptor pentru 5, 10 min. La 180 de grade, poti sa le faci si o garnitură, cel mai bine merge cu brocoli, pe care il fierbi...
Tintas_Terezia_1963 întreabă: