Salut. Poti prepara un sos simplu si delicios din cantitäti de miere de albine (ex= 2 linguri de miere de albine, de orice fel cu 2 linguri de apä si ceva arome, rom, lämai, amareto sau portocale, fierte 5 minute la foc mic, apoi räcit si pus peste ce doresti ). Este sänätos si fffoarte gustos. Sau 2linguri miere de albine, 2linguri apä si un cub de ciocolatä amäruie, procedand la fel ca la primul sos scis mai sus. Eu il prefer pe primul. Succes.
Ba nu
eu am acasa sos de capsuni [ sticla da ma rog ]. Nu sirop. sau altceva asa ca ciocu mik si joc de glezne
asa ca
Am incercat si clatite in sos de vanilie =p~.
@ MeteoPustiu. Daca nu exista sosuri pentru clatite de unde au facut rost altii? Pfff.
Sos de ciocolata
Se face si sosul de ciocolata: se pun la fiert cacao, zahar si lapte si se lasa pana se face un sos mai gros, asemanator aluatului de clatite. Se pune peste clatitele din tava...
Si gata!
Se lasa ceva vreme, cat sa intre sosul in clatite. Pofta buna!
Clatite cu alune - Grecii ne surpind din nou, prin originalitatea lor in ale gatitului, cu o reteta apetisanta de clatite cu alune. Clatitele cu alune, insiropate intr-un delicios sos de vanilie, vor deveni cu siguranta desertul vostru preferat.
Ingrediente
Pentru blat:
200 g faina
2 oua
lapte
sare
Pentru umplutura:
250 g alune grecesti (tocate)
100 ml lapte
1 lingura de gem de fructe (dupa preferinta)
1 lingura rom
Pentru sos:
3 albusuri
1 lingura zahar pudra
500 ml lapte
1 plic zahar vanilat
Mod de preparare
Cum se prepara sosul:
Se fierbe laptele, se pune zaharul vanilat, se bat albusurile spuma si se pun cu lingura in lapte, in timp ce acesta fierbe la foc mic;
Galustele de spuma se scot cu lingura;
Cum se prepara umplutura:
Se fierbe laptele, se amesteca cu alunele, gemul si romul;
Se fierbe continutul la foc mic pana la omogenizare;
Se fac clatitele si se ruleaza.
Budinca de clatite cu sos caramel
Ingrediente
2 clatite, 100gr branza dulce, 50 ml frisca, o lingurita de zahar.Pt sosul caramel. 100gr zahar, 200 ml smantana dulce
Mod de preparare
Clatitele se taie 4 fiecare. dupa ce am obtinut icuri de clatite se bate intr-un bol branza dulce, frisca si zaharul.Se umple clatitele cu crema de branza.Intr-o tigaie se pune zaharul la topit iar dupa ce sa caramelizat se pune smantana dulce.Pe o farfurie se pun clatitele iar peste se pune sosul de caramel.Se orneaza cu frisca si coaja de portocala.
Sper ca te-am ajutat!
asa ca ce?
Inseamna ca esti asa de buna in ale gastronomiei incat iti poti prepara singura un "sos" pentru clatite, in loc sa intrebi pe altii, daca spui asta.Eu nu auzit in viata mea si nici nu am sa aud,"sos pus la prajituri". Sosul se foloseste de obicei pentru fripturi sau servit ca garnitura, sau etc, dar nu la prajituri si este preparat de obicei din usturoi, bulion sau rosii, sau ma rog ce fel de sos vrei, dar in nici un caz din fructe.
Cauta mai bine ca ai sa gasesti destule "sosuri" pentru clatite.(din afine sau din smeura sau din capsune sau din visine.)