| Gentiana a întrebat:

Chiar nu stiu ce sa fac.Eu nu mananc ciorbe si supe, in general mancaruri gatite.Parintii mei mi-au luat de toate(aproape)insa eu sunt cam mofturoasa.Chiar nu stiu ce sa mai mananc.In general dimineata(la micul dejun) si seara(la cina). Va rog dati-mi niste idei de mancaruri nu prea sofisticate pentru a le putea manca.(mai mult pentru micul dejun si cina)...pls...funditasad

Răspuns Câştigător
| Litlle B a răspuns:

Si eu sunt cam pretentioasa la mancare. Detest branza, smantana si tot ce tine de lactate in general desi stiu foarte bine cat sunt de importante aceste alimente, dar nu pot sa le mananc! Cu toate acestea sunt o multime de mancaruri care imi plac. De exemplu ador felurile gatite de mama si te sfatuiesc si pe tine sa incerci sa gasesti mancaruri care iti plac rugand-o pe mama ta sa le pregateasca, facand variatii de la acele alimente pe care le foloseste. La micul dejun mananca lapte sau un ceai de tei/fructe de padure/menta cu o felie de paine cu unt si dulceata sau miere, ori un sandwich cu o felie de cascaval/branza topita si sunca, iar de 2-3 ori pe saptamana iti poti fierbe un ou sau il poti coace in tigaie. Seara poti manca din cand in cand (cat mai rar), daca iti face placere, o portie mica de cartofi prajiti cu o garnitura (ceafa/aripioare/piept de pui) la gratar si o salata usoara de rosii, castraveti, varza. Cand nu iti este foarte foame pregateste-ti o salata cu piept de pui. Peste la cuptor, paste sunt de asemenea usurel de facut si foarte bune. Incearca sa mananci multe fructe(pomelo, mere verzi, cirese, pepene galben si verde, caise, portocale) si legume (rosii, castraveti, telina, ceapa verde, pastai, ciuperci) si sa consumi lichide. Uite cateva din mancarurile mele favorite: pui cu smantana, musaca de cartofi, piure cu piftelute, salata de morcov, telina si mar, ciorba radauteana, pui la cuptor, aripioare picante si multe altele. creeaza-ti o lista cu alimentele preferate si arat-o mamei tale. Cu siguranta va face tot posibilul sa gaseasca mancaruri care iti plac. Pofta buna!

3 răspunsuri:
| kr.mdy a răspuns:

Dimineata cereale, musli cu lapte si la cina gratar de pui cu cartofi natur cu mantana si marar.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ciorbe si supe la pranz doar.seara salate de fructe. dimineata orice.si lasa mofturile. altii mananca doar dimineata la pranz si vinerea.

| muresanul a răspuns:

Dimineata cereale naturale cu laptic, si seara lactate si fructe.sad