Prajitura cu branza dulce - Specific Rusia
Mai multe detalii despre:
Timp de preparare: 1 ora si 45 minute (complexitate medie) Ingrediente: blat:400 gr faina, 3 galbenusuri, 250 gr unt, 5 linguri frisca lichida, 100 gr zahar, 4 linguri cacao, 1 plic praf de copt, 1 praf de sare crema:5 oua, 1 kg branza dulce, 100 ml smantana dulce, 150 gr iaurt, 2 budinci vanilie, 75 gr zahar, coaja rasa de lamaie, 1 galbenus, 4 linguri frisca lichida Mod de preparare:Intr-un castron se pun toate ingredientele pentru blat si se framanta bine.Se infasoara in folie si se da la rece 30 min. Ptr crema se separa ouale.Galbenusurile se amesteca cu branza, iaurtul, praful de budinca si coaja de lamaie.Albusurile se bat spuma cu zahar si se adauga la crema. Cuptorul sse incinge la 180 grade.Se tapeteaza o tava cu hartie de copt.Se intinde o foaie din 2/3 din cantitatea de aluatsi se pune in tava.Se repartizeazadeasupra crema.Restul de aluat se rupe uniform si se repartizeaza peste crema.Se coace cca 40 min.Se bate galbenusul cu frisca lichida si se unge prajitura.Se mai coace cca. 15 min.Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca dupa care se taie in bucati.
Incearc-o si pe aceasta. Este deosebita!
http://www.petitchef.ro/tags/retete/prajitura-fanta
amber4u întreabă:
DaciaRomania întreabă: