| Costin_Valentin_1971 a întrebat:

Cine cunoaste cea mai buna reteta de oua ( de prepelita ) marinate care este verificata si a avut real succes la vanzare. Mentionez ca am o mica crescatorie de prepelite si in aceasta perioada vanzarea la oua ( ca si la pui ) merge mai rau. Din curiozitate veziteaza http://prepelitar71.sunphoto.ro/.

Răspuns Câştigător
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Aici pe acest site sunt SLABE şanse ( sau chiar inexistente ) să găsiţi o persoană care creşte prepeliţe ( într-o microfermă ) şi se ocupă cu vânzarea...

Cel mai potrivit ar fi un forum/site din "domeniu".


Recunosc că NU fac parte din "categoria" dorită/specificată de dvs - totuşi, am să vă indic nişte reţete de pe site-uri din domeniul corespunzător :
http://oulsiprepelita.ucoz.ro/......elita/0-10

http://prepelitebotosani.sunphoto.ro/......_prepelita

http://www.prepelitebv.ro/......set/0.html

http://ouadeprepelitebotosani.blogspot.ro/......fitze.html

Observ că reţeta este aproximativ aceeaşi, indiferent de site...

Toate cele bune.

1 răspuns:
| Alexandru98 a răspuns:

Oua fierte:
-15 oua
-1 lingurita sare de bucatarie
-1 lingurita otet
-ouale se introduc intr-un vas cu apa rece in care s-a adaugat sare si otet; se obtin:-oua moi la o fierbere de 2-3 minute, oua cleioase la o fierbere de 4 minute si oua tari la o fierbere de 7 minute

Oua fierte in saramura:
-10-15-30 oua (in functie de capacitatea borcanului)
-1 frunza de dafin
-sare
-otet
-cimbru
-boabe de mustar
-usturoi
-vin alb
-in functie de capacitatea borcanului si a preferintelor se dozeaza ingredientele amintite; ouale fierte tari (7 minute) se decojesc, se aseaza in borcane peste care se toarna saramura si apoi se inchide ermetic borcanul

Ou crud in lapte (sodou):
-5 oua crude
-1 lingurita zahar
-1 pahar de lapte
-2 linguri de rom
-ouale batute se freaca cu zahar, se adauga laptele si romul; se amesteca bine apoi se bea rece

Bautura cu ou pentru raceala:
-5 oua
-1 pahar de apa
-2 linguri de rom
-1 felie de lamaie
-zahar
-se bat ouale cu zahar (dupa gust) se adauga romul, apa fierbinte si lamaia; se bea calda

Limonada cu ou:
-5 oua
-1 lingurita de zahar
-sucul de la o portocala sau de la o lamaie
-1 pahar de apa rece
-ouale batute cu zahar, se amesteca cu sucul de citrice si se completeaza cu apa

Oua cu vin:
-10 oua
-zahar
-1 paharel de coniac
-1 pahar cu vin rosu
-se bat ouale cu zaharul (dupa gust) si se amesteca cu coniac si vin rosu; se bea rece

Oua cu cascaval la cuptor:
-300 gr. cascaval
-30 oua
-30 gr. de unt
-1 pahar de smantana
-sare
-piper
-se rade cascavalul: jumatate din cantitate se pune intr-un vas de inox uns cu unt; peste cascaval se pun ouale sparte, cu atentie sa nu se desfaca; se mai pune smantana batuta cu putina sare si piper, iar deasupra se acopera cu restul de cascaval ras; se introduce la cuptor; se servesc calde

Oua moi cu sos:
-25 oua
-5 felii de paine
-sos de rosii
-se fierb ouale moi; se prajesc feliile de paine in unt; se aranjeaza feliile de paine fierbinti pe o farfurie intinsa; pe fiecare felie se pun 5 oua fierte si curatate; peste ele se toarna un sos de rosii cald; se servesc calde

Oua in cartofi:
-20-25 oua
-100 gr. unt
-5-6 cartofi
-sare
-piper
-la cartofii fierti in coaja si trecuti prin masina de tocat se adauga sare si piper; intr-un vas incasabil sau din inox, uns cu unt, se aseaza piureul de cartofi; se fac gauri destul de adanci, apasand cu dosul lingurii de lemn, si se sparge cate un ou in fiecare adancitura; deasupra se presara mici bucatele de unt si se introduce vasul in cuptor; se servesc calde

Oua cu sos de ceapa:
-25 oua
-30 gr. unt
-felii de paine (prajite in unt)
-1 lingurita de faina
-1 ceapa sau 5-6 fire de ceapa verde
-1 pahar de vin alb
-se fierb ouale tari; ceapa se taie feliute si se pune sa se moaie bine intr-un vas de inox, pe foc mic; se adauga faina si se stinge cu vin; se adauga sare, piper si se lasa sa fiarba in vin; ouale se curata, se taie in jumatati si se introduc in sos; se servesc cu painea prajita in unt

Oua picante cu hrean:
-10 oua
-1 lingurita de faina
-hrean
-1 pahar si jumatate de smntana
-se fierb ouale, se decojesc, se taie jumatati si se aseaza intr-un vas incasabil, se presara sare si hrean ras pe razatoarea mica, se toarna smantana amestecata cu faina si se introduce vasul in cuptor

Oua brasovene:
-35 oua
-7 lingurite de sos de rosii
-sare
-piper
-200 gr. taitei subtiri
-40 gr. unt
-100 gr. cascaval
-pesmet
-se fierb taiteii cu sare timp de 15 minute; se fierb ouale ca sa ramana galbenusul cleios; intr-un vas rotund de sticla incasabil, uns cu unt si pesmet, se aranjeaza taiteii amestecati cu unt si branza rasa, in mijloc se pun felii de oua, iar deasupra se acopera cu sosul de rosii in care se amesteca sare si piper; se introduce vasul in cuptor pentru 5-10 minute; se servesc calde

Oua cu ciuperci:
-40 oua
-100 gr. unt
-200 gr. ciuperci
-1 pahar de lapte
-200 gr. cascaval
-1 lingura de faina
-ciupercile se toaca si se calesc in unt pana scade zeama; se pregateste sosul alb din 50 gr. unt incalzit pe foc in care se introduce faina si se incorporeaza laptele; ouale fierte si curatate de coaja se aseaza intr-un vas uns cu unt peste care se pune cascavalul ras, sosul alb si ciupercile; se introduce vasul in cuptor pentru circa 10 minute

Oua moi cu rosii:
-30 oua
-4 rosii
-100 gr. cascaval ras sau telemea
-slanina
-rosiile taiate in doua, curatate de pielite se prajesc in unt; uuale se fierb moi; se taie slanina foarte subtire si se rade cascavalul; peste rosiile fierbinti, se pune cate un ou moale si se acopera cu un strat de cascaval ras; se inconjoara cu felii de slanina si se servesc imediat

Oua cu spanac:
-30 oua
-25 gr. unt
-jumatate de kg. de spanac
-1 lingura de faina
-jumatate de pahar de lapte
-se fierbe spanacul, se strecoara si se obtine o pasta pasand-ul cu o lingura de lemn; se amesteca cu faina, unt, lapte si se pune pe foc sa se ingroase; se fierb ouale, se pune spanacul pe un platou si pe deasupra se pun ouale

Oua fierte cu maioneza:
-25 oua
-maioneza
-patrunjel verde
-se fierb ouale tari si se prepara maioneza, ouale fierte intregi se aseaza peste maioneza; se presara patrunjel verde tocat si fin si se servesc

Oua italienesti:
-30 oua
-2 cepe
-2 linguri de unt
-jumatate de pahar de vin alb
-1 lingura de faina
-sare
-piper
-patrunjel verde
-jumatate de pahar de apa
-se fierb ouale tari si se separa albusurile de galbenusuri; se caleste ceapa tocata in unt, se adauga sare, piper, faina, apoi se toarna vinul si apa; peste sosul pus intr-o farfurie se aseaza albusul ras, galbenusurile intregi si patrunjelul

"Ratuste" din oua:
-5 oua
-ridiche de luna
-salata verde
-boabe de piper
-1 morcov
-scobitori
-1 lingura de mustar
-verdeata
-5-6 linguri de smantana
-se fierb ouale tari si se decojesc; se ia cate un ou si se aranjeaza ca o rata, la capatul gros se pune o ridiche curatata, fixata in ou cu o scobitoare; se infig doua boabe de piper drept ochi, iar sub ridiche o fasie mica si ascutita de morcov, drept cioc, prinsa tot cu o scobitoare; se amesteca mustarul cu smantana pana la obtinerea unui sos; pe foi de salata se aseaza ouale aranjate ca niste ratuste

Oua cu branza:
-25 oua sare
-piper
-10 linguri de branza de burduf
-10 rosii tari
-10 linguri de sos alb
-ouale se fierb tari; rosiile se scobesc de miez; in fiecare rosie se aseaza cate o lingura de branza, oua taiate in jumatati si deasupra cate o lingura de sos alb, amestecat cu sare si piper; se mai presara putina branza si se introduc in cuptor; se servesc calde

Oua pe mamaliguta:
-20 oua
-2 linguri de smantana
-1/4 kg. de malai
-2 linguri de unt
-3/4 l lapte
-se prepara o mamaliguta moale din lapte, sare si malai, se amesteca cu o lingura de unt, una cu smantana si se toarna intr-un vas de yena; se formeaza cu dosul lingurii de lemn adancituri in mamaliga si in fiecare adancitura se pun ouale; se introduce vasul in cuptor pana ce albusul se intareste; se servesc fierbinti, cu unt si smantana

Ochiuri pe slanina:
-30 oua
-piper
-sare
-100 gr. slanina
-slanina se taie felii si se prajeste; se aseaza ouale sparte pe slanina soi se lasa pe foc pana se coaguleaza albusul; se presara piper si sare pe oua

Ochiuri pe ciuperci:
-20-25 oua
-1 ceapa
-jumatate de kilogram de ciuperci
-20 gr. unt
-ciupercile se spala bine si se taie felii; ceapa tocata marunt se inmoaie bine pe foc mic; se adauga ciupercile, se acopera cratita cu capac si se lasa sa fiarba pana scade zeama lasata de ciuperci; se pregatesc ochiuri romanesti; se aranjeaza ciupercile pe un platou si se adauga deasupra ochiurile

Oua de prepelita marinate: (ingrediente pentru 4 portii)
-20 oua
-250 ml apa
-125 ml otet de mere
-10 boabe piper negru
-1 gr scortisoara
-10 gr fructoza
-4 gr sare (o lingurita fara varf)
-16 gr usturoi (3 catei)
-2 gr seminte coriandru
-apa se amesteca cu otetul, fructoza, scortisoara, boabele de piper, sarea si coriandrul; se curate usturoiul si se fierb ouale aprox. 10 min; se pun ouale la racit si apoi se decojesc; se aseaza apoi intr-un borcan si se toarna deasupra marinada, apoi se pun cateii de usturoi taiati in 4; borcanul se inchide cu un capac si se pune la frigider pentru 3-4 zile; dupa aceste zile ouale de prepelita marinate pot fi servite

Rulada din omleta: (ingrediente pentru 2 portii)
-5 gr ceapa verde
-piper negru (dupa gust)
-sare de masa (dupa gust)
-5 gr marar
-20 oua
-52 gr crenvursti
-190 gr branza prospata de vaca cu smantana
-1 lingurita ulei de masline extra virgin
-se bat ouale cu o furculita, se incalzeste tigaia, se pune uleiul la incins, se toarna ouale battue si se prajeste omleta pe ambele parti; cand este gata se pune pe o farfurie; crenvurstii se taie in aprox 8 felii, acestea se aranjeaza deasupra omletei, se adauga ceapa taiata marunt, apoi branza de vaci si mararul si se ruleaza

Salata cu oua de prepelita, seminte, masline si salata verde: (ingrediente pentru 2 portii)
-10 oua de prepelita fierte (aprox 10 min)
-53 gr salata verde - 29 gr marar proaspat
-18 gr patrunjel proaspat
-1 lingurita ulei de masline extra virgin
-½ lingurita de otet
-sare si piper (dupa gust)
-15 masline negre
-8 gr seminte de floarea soarelui decojite
-100 g branza de vaci
-salata se taie fasii; se adauga mararul si patrunjelul tocat marunt, semintele decojite, branza de vaci si se condimenteaza cu sare si piper; intr-un vas separat, se amesteca uleiul de masline cu otetul si putina apa; se toarna compozitia rezultata deasupra salatei, apoi se adauga si ouale de prepelita taiate in jumatati

Oua umplute:
-20 oua
-250 gr iaurt
-125 gr smantana
-400 gr castraveti murati
-3 catei de usturoi
-3 linguri de ulei
-se fierb ouale, se lasa sa se raceasca si se curate de coaja; iaurtul trebuie scos din timp (cu 30 min inainte de a pune ouale la fiert) si trebuie pus intr-un bol pentru a se lasa zerul; se verifica iaurtul la interval de 15 min pentru a scurge zerul, altfel sosul o sa iasa foarte apos; apoi se adauga smantana peste iaurt; separat, intr-un bol, se freaca usturoiul pisat cu sare si cu ulei, se adauga castravetii murati dup ce au fost dati prin razatoare si lasati la scurs intr-un tifon; se adauga pasta rezultata peste amestecul de iaurt si smantana; galbenusurile de la ouale fierte se amesteca cu sosul rezultat si se umplu albusurile de la oua

Gratin de cartofi cu oua de prepelita:
-700 gr catofi
-12 oua (pentru. fiert) de prepelita
-5 oua (crude) de prepelita
-10 gr unt -sare si piper
-se fierb catofii si se dau prin razatoarea fina; intr-un castron se bat ouale crude, se adauga cartofii rasi cu untul si se amesteca pana se face un aluat pe care il punem in forme mici; se umple cu 2/3 din cartofi centrul formei si se apasa usor pentru a forma un gol; se pun formele la copt pentru 20 de minute la cuptorul preincalzit; intre timp se fierb 12 oua de prepelita in apa sarata timp de 3 min; se scot cuiburile de cartofi din cuptor, se aseaza pe un platou si se pun in fiecare cuib cate trei oua de prepelita fierte si se condimenteaza cu piper; se servesc calde

Cocktail de morcovi cu oua de prepelita: (4 portii)
-8 pahare suc de morcov
-2, 5 L apa mineral
-2 lamai
-2 crengute de menta
-8 oua
-sare
-se spala si se curata coaja de lamaie se pune cu putina sare intr-un vas; sucul de morcovi se amesteca cu apa minerala si se pune in pahare impreuna cu lamaia si in fiecare pahar se sparg cate 2 oua de prepelite si se pune gheata; se decoreaza cu crengutele de menta

Salata de rosii, oua si mozzarella:
-4 masline negre
-4 oua fierte tari
-4 rosii cherry
-4 bucati mici de mozzarella
-marar
-ulei de masline
-sare si piper
-se taie in jumatati ouale de prepelita si se ameste ingredientele de mai sus, condimentand cu sare si piper dupa gust

Cocktail "Tineret":
-120 ml cola
-20 ml coniac
-1 felie de lamiae
-1 lingurita de zahar
-3 oua crude de prepelita
-10 ml de apa mineral
-intr-un pahar se amesteca ouale crude cu apa mineral si se adauga toate celelalte ingredient

Cocktail cu rom si oua de prepelita:
-30 ml rom
-30 ml vin spumant
-10 ml sirop de zahar
-20 ml suc de lamiae
-4 oua crude de prepelita
-100 ml apa
-gheata
-frisca
-se amesteca intr-un shaker cu gheata ingredientele de mai sus, la sfarsit se adauga frisca

Cocktail "Champagne si oua de prepelita":
-40 ml vin alb sec
-10 ml coniac
-4 oua crude de prepelita
-10 ml sirop de zahar
-100 ml sampanie
-nucsoara rasa
-3 cuburi de gheata
-se amesteca intr-un shaker cu gheata vinul, coniacul, ouale si siropul de zahar pentru a forma o spuma; amestecul obtinut se toarna intr-un pahar inalt de coniac, se adauga sampania si se presara cu nucsoara rasa

Cocktail cheia de aur:
-40 ml votca
-20 ml lichior de portocala
-4 galbenusuri de oua de prepelita
-20 ml suc de lamiae
-20 ml sirop de zahar
-1 felie de lamie
-gheata
-toate ingredientele de mai sus se amesteca intr-un shaker cu gheata si se servesc intr-un pahar inalt pe care se orneaza cu o felie de lamie

Oua de prepelita cu bacon afumat:
-8 oua de prepelita
-4 felii de bacon
-patrunjel taiat marunt
-se taie feliile de bacon in doua si apoi se prajesc; se prajesc si ouale de prepelita sub forma de ochiuri; se aseaza pe o farfurie si se orneaza cu patrunjel

Flori din oua de prepelita:
-5 oua
-5 boabe icre de somon
-se fierb si se curata ouale de prepelita, se incresteaza si se pune in mijloc cate un bob de icre de somon

Rosii umplute cu ton rece si cu oua de prepelita:
-5 rosii medii
-o conserva de ton in ulei propiu
-5 oua de prepelita
-maionezaia
-se fierb ouale de prepelita, se curata rosiile in interior, tonul se amesteca cu maioneza; se pune cate un ou in fiecare rosie si se adauga amestecul de ton cu maioneza

Mic dejun pentru copii:
-2 oua prepelita
-2 masline negre
-1 ardei gras verde sau salata
-1 carnat taiat rondele -ulei pentru uns tigaia
-se sparg ouale sub forma de ochiuri in tigaia preincalzita si se aseaza peste ou rondele de carnat si se lasa sa se prajeasca; se aseaza pe un platou si se decoreaza cu celelalte ingredient

Oua de prepelita in felii de bacon:
-10 oua de prepelita
-10 felii de bacon
-scobitori
-ulei pentru prajit
-se fierb si se curate ouale de prepelita, pe fiecare ou infasuram cate o felie de bacon, se prinde cu o scobitoare si se pun la prajit; se condimenteaza dupa gust; se servesc alaturi de ardei copti sau legume

Oua de prepelita pane:
-1 piept de pui fiert si tocat marunt
-10 oua de prepelita fierte
-5 oua de prepelita crude
-pesmet
-condimente dupa gust
-pieptul de pui se pregateste ca si pentru chiftele, formam cate o bila in care adaugam cate un ou de prepelita fiert, bilele se dau prin cele 5 oua batute ca pentru omleta si condimentate, apoi se dau prin pesmet si se pun la prajit; se servesc pe un platou de salata verde cu rosii