Draga Roxi, incearca o mancare delicioasa, usor si rapid de preparat, sanatoasa, si care pe deasupra mai e si de post.
Pasta al zucchini.
Ai nevoie (pentru 2 persoane) de 1/2 pachet de paste fainoase scurte (daca vrei sa fie de post, alege paste fara ou), doi dovlecei mijocii, 2-3 catei de usturoi, sare, piper, o legatura de marar, putin ulei.
Vii de la serviciu, de la scoala sau de la facultate, sau de unde vii tu de obicei. Intri in bucatarie si intai si intai pui o oala cu 2 l apa la fiert. Arunci in ea si 1/2 lingurita de sare. Mergi apoi si te schimbi, te speli, dupa care mergi la bucatarie sa vezi daca apa fierbe. Daca da, pui in ea pastele fainoase si le lasi sa fiarba al dente (mai amesteci din cand in cand ca sa nu se lipeasca). Cat timp fierb pastele, tu speli si cureti dovleceii, apoi ii dai pe razatoare, cureti usturoiul, il tai marunt. Incingi intr-o tigaie 1-2 linguri de ulei, pui usturoiul, amesteci pana cand usturoiul degaja un miros specific, apoi pui dovleceii rasi si storsi putin. Amesteci si tii pe foc pana cand dovlecelul s-a inmuiat. Daca pastele au fiert, le speli cu apa rece, le scurgi si le pui in tigaie peste dovlecei. Mai amesteci putin, pui sare si piper. Cand sunt gata, presari deasupra marar tocat din belsug. Unii servesc si cu cascaval ras deasupra (atunci, desigur, nu mai sunt de post), insa mie imi plac mai mult fara. Pofta buna!
Cartofi copti cu smantana
6-8 cartofi, sare, piper, marar verde, 250 g smantana
Mod de preparare :
Pui cartofii la copt in cuptor iar cand sunt gata ii cureti de coaja si ii tai rondele. Ii asezi pe un platou si pui sare, piper, marar tocat marunt si la urma smantana. Ii poti servi cu garnitura de ciuperci, mazare sau fasole verde.
Pui la cuptor
Ingrediente folosite:
1 pui, sare, piper, 250 g slanina sau costita afumata, 2 cepe, bulion, patrunjel, usturoi, 600 g cartofi
Mod de preparare :
Se spala bine puiul, se unge cu ulei, se condimenteaza cu sare, piper, vegeta si se aseaza in tava de la cuptor in care ai pus 1 ceasca de ulei. Pui ceapa taiata rondele si bucatelele de slanina sau costita taiate marunt, apoi pui 2 cani de apa si il lasi sa se rumeneasca iar din cand in cand pui cu o lingura ulei din tava peste pui astfel incat sa fie bine rumenit. Cartofii ii tai cuburi si ii fierbi separat in apa cu sare. Se pune patrunjel peste ei si piper dupa gust.
Vezi altele pe http://reteterapide.com/category/felul-ii-retete-culinare/ si... spor la gatit :)
paste cu busuioc
fierbi pastele in apa cu sare si un pic de ulei, dupa care le scurgi. Adaugi un pic de ulei de masline si busuioc uscat. Mie imi place foarte mult aceasta reteta.
Pofta buna!