Salut. Eu am un foietaj pe care il folosesc si la placinte.
24 lg apa, 24 lg ulei, faina cat cuprinde ca sa nu se lipeasca coca de mana (e destul de uleioasa, asa.). Se intinde foaie pe masa neunsa si se unge foaia cu un amestec facut intr-o cana din 14 lg ulei si 10 cu varf de faina (iese "ca un clei" usor de intins fiindca curge un pic). Se strange foiaia unsa in stil "evantai", capetele se unescintre ele si "guguloiul" se da la frigider o ora. Timp in care te ocupi de umplutura.
Cand scoti coca o imparti in 2 sau cate foi ai nevoie (eu fac in 4, ca fac sub forma de tub, asa imi place).
Umplii, pui in tava si coci. In 20 de minute e gata de obicei.
A, tava nu se unge cu nimic.
Daca vrei sa faci saratele cu seminte (susan, chimen, de floarea soarelui, etc) sau "cum iti suna tie" faci jumatate din compozitie, adica 12 lg ulei in loc de 24 si iese fix o tava de aragaz.
Si daca nu folosesti acum, crede-ma ca e o reteta super gustoasa.
Pupicei.
Depinde ce foi de napolitana, foietaj, vezi ca pe net sunt groaza dar se gasesc in comert iesi mai ieftin si nu pierzi timp.
Reteta cea mai buna este: magazinul. Daca vecina mea care se pricepe la toate foloseste foile din comert, crede-ma ca merita. Eu nici clatite nu fac in schimb cu ajutorul foilor Morarita am facut niste pateuri... Am incercat si altele, nu dau nume sa nu le fac publicitate negativa dar nu mi-a iesit.