Am pus la fiert 3 litri de apa cu 3 linguri de otet de mere. Cand a dat primul clocot am pus inauntru cartofii si i-am lasat acolo pana cand apa a inceput sa fiarba din nou. I-am scos si i-am clatit in apa foarte rece, eventual cu cateva cuburi de gheata inauntru (acesta este un truc invatat de la Laura Adamache, pentru a avea chipsuri crocante chiar si peste cateva ore), apoi i-am scurs bine si i-am prajit in baie de ulei incins. Cand au prins un bronz auriu i-am scos intr-un vas tapetat cu servetele de bucatarie, i-am pudrat din abundenta cu un amestec din boia de ardei dulce si sare fina de mare.
Chipsurile, crocante si aurii-aramii, au fost devorate in cateva minute.
Timp de preparare:
3 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
cartofi, ulei de masline, sare si un praf de piper.
Mod de preparare:
Taiati cartofii felii si foarte subtiri, ii sarati cu sare si piper si ii ungeti cu un pic de ulei de masline. Ii puneti la cuptorul cu microunde si in 4 minute sunt gata! Puteti sa-i serviti cu maioneza si ketchup sau cu castraveti si gogosari la otet.
Iti trebuie:
cartofi mai mici
condimente pentru cartofi sau doar sare
ulei pentru prajit.
Pregatesti asa:
Cartofii se curata, se spala si se taie fasiute cu instrumentul de curatat legume.
Se pun pe un servet ca sa fie uscati, se condimenteaza si se pun la prajit in ulei incins la foc iute.
Se intorc cand sunt rumeniti frumos pe o parte.
Atentie! Nu se pun multi o data pentru ca nu se prajesc cum trebuie.
Se scot pe un servet de hartie ca sa absoarba surplusul de ulei si se servesc imediat.
Merg bine servite la o bere rece.
Pofta buna!
Ingrediente:
cartofi rosii
condimente si hartie de copt
Mod de preparare:
Speli cartofii bine, ii cureti de coaja(sau nu) si ii tai felioare foarte subtiri. ii asezi pe hartia de copt, fara a-i suprapune.
Faci un amestec de sare, piper, boia, patrunjel verde maruntit si busuioc si condimentezi cartofii cu el.
Pui chipsurile in cuptorul cu microunde la putere maxima timp de 4 minute. ii intorci pe partea cealalta si ii mai lasi inca 4 minute pana capata o culoare aramie.