Buna,uite aici, P.S:sunt si poze sa te convinci ca va iese bine;) http://dulciurifeldefel.blogspot.com/2011/03/tort-cu-nuca-si-ciocolata.html
Foile:
- 8 albusuri
- 250 g. zahar pudra
- 250 g. nuci macinate sau alune macinate
Crema:
- 8 galbenusuri
- 150 g. zahar
- 3 linguri cacao
- 150 g. unt
Mod de preparare foi (2 bucati):
Se incalzeste cuptorul la 180 C.
Albusurile se bat bine cu zaharul; se adauga nucile macinate.
Se tapeteaza tava (33 cm/ 23 cm) cu hartie pergament. Se unge cu unt hartia si marginile tavii.
Din aceasta compozitie se coc, pe rand, 2 foi, la 180C timp de 20-22min.
Cand sint gata, se trece imediat un cutit de jur imprejurul foii; se rastoarna pe o tava si se scoate cu mare grija hartia, apoi se pun pe gratar sa se raceasca (daca intampinati greutati la scoaterea hartiei, va sfatuiesc sa o stropiti usor cu apa, cum am facut aici)
Mod de preparare crema:
Galbenusurile se freaca cu zaharul si cele 3 linguri de cacao si se fierb pe aburi (bain-marie). Cand crema incepe sa se ingrose se da deoparte si se raceste.
Se freaca untul spuma si se adauga crema racita, lingura cu lingura, amestecand bine dupa fiecare actiune
Asamblare: se pune o foaie, deasupra jumatate din crema; se aseaza a doua foaie si peste se pune restul de crema. Se da la rece.
Bună! Uite şi de la mine o reţetă pentru un tort extraordinar de bun. Dă click aici http://www.lecturirecenzate.ro/......lata-mica/
Nu ca mi-ar fi greu dar e mult de scris iar pe bloguri ai poze cu toate etapele construirii unui tort.Ieri am facut un tort tiramisu dar cu reteta ca in Italia fara prafuri pentru crema ci cu branza mascarpone. Trebuie sa ai in vedere ca realizrea unui tort pe langa indemanare costa si destul de mult insa satisfactia pentru reusita este maxima. Numai bine
alinasandor întreabă: