Bună! Uite o rețetă extrem de simplă, pe care am făcut-o de multe ori. Aici e un meniu de prânz la care desertul este rulada cu nuca de cocos http://zinnaida.ro/2011/07/15/ciorba-de-loboda/
Foi:
500 gr faina
150 gr zahar
100 gr margarina
1 praf de copt
1 lingurita cacao
1 ou
70 ml lapte
Se amesteca bine, se imparte in 2 si se fac 2 foi.
Crema cocos:
6 albusuri
200 gr zahar
200 gr nuca de cocos
150 lml lapte
Albusul se bate spuma, se adauga treptat zaharul pana se obtine o spuma lucioasa ca si la bezea. Nuca de cocos se opareste cu lapte fierbinte si apoi se lasa sa se raceasca. Se adauga la albusuri.
Se aseaza in tava unsa si tapetata cu faina prima foaie apoi compozitia de cocos, a 2-a foaie, se inteapa cu furculita si se coace la foc potrivit 40 min.Se scoate si se lasa sa se raceasca.
Crema:
6 galbenusuri
6 linguri faina
250 gr zahar
300 ml lapte
1 pachet unt ( 200 gr)
Galbenusurile se amesteca cu faina si zaharul, se toarna laptele treptat si apoi se pun pe baie de aburi amestecand continuu pana se ingroasa ca si o smantana.Se lasa sa se raceasca si se amesteca cu untul frecat spuma. Se intinde peste prajitura si deasupra se rade ciocolata.
Buna seara!
PRAJITURA CU NUCA DE COCOS SI CIOCOLATA
Aceasta prajitura nu necesita coacerea!
250 g. fulgi de nuca de cocos
150 g. biscuiti
180 g. unt
300 ml. lapte
150 g. zahar
200 g. ciocolata de lapte/amaruie
Amestecati untul, zaharul si laptele intr-o craticioara. Tineti pe foc pana cand untul se topeste.
Luati de pe foc si adaugati nuca de cocos (puneti deoparte 4-5 linguri pentru ornat). Amestecati bine.
Sfaramati biscuitii si adaugati-i compozitiei de cocos.
Amestecati din nou.
Turnati compozitia rezultata intr-o forma captusita cu folie alimentara (transparenta) si nivelati.
Rupeti ciocolata bucatele si topiti-o la bain-marie sau la microunde timp de 1 minut.
Turnati-o, cat mai uniform, deasupra "batonului" de cocos. Presarati nuca de cocos rasa care ati pus-o deoparte.
Dati la frigider pana in momentul servirii.
Este de preferat sa o tineti mereu la frigider, deoarece la temperatura camerei se inmoaie.
Puteti jongla cu cantitatea de lapte si/sau unt pentru o compozitie cat mai compacta!
O seara placuta va doresc!
PulbereDeStea întreabă:
LisaJulie întreabă: