Ingrediente:
3 oua, 15 g margarina, 460 g zahar, 5 linguri de cacao, 200 g faina, 1 praf de copt, 1 pahar mare de lapte, 50 g unt
Mod de preparare:
Pentrut blat:
Margarina se freaca bine cu 3 galbenusuri, 200 g de zahar si 3 linguri de cacao. Se adauga 200 g faina, praful de copt si paharul de lapte. Se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu faina. Se adauga compozitia si se introduce la cuptor.
Galzura de bezea:
Se bat spuma cele 3 albusuri cu 160 grame de zahar deasupra unui vas cu apa clocotita. Se pune peste blatul rece. Pentru o servire deosebita, se taie totul cu o forma rotunda.
Glazura de ciocolata:
Se face din 3 linguri de lapte, 200 g zahar, 2 linguri de cacao. Se fierbe putin si se adauga 50 g unt dupa care se mai fierbe inca 5 min. Se adauga peste bezea fierbinte.
Pofta buna!
Ingrediente:
6 oua;
180 g (6 linguri) zahar;
50 g cacao;
2 pahare cu nuci macinate;
20 g (1 lingura) faina;
100 g unt.
Mod de preparare:
1. Se freaca ouale cu zaharul pana cand se omogenizeaza.
2. Compozitiei i se adauga cacao dizolvata in putina apa calda, apoi nucile macinate, faina si untul si se amesteca bine.
3. Se unge tava cu unt si se toarna compozitia.
4. Se da la cuptor in baie de apa.
5. Se incearca cu un pai daca prajitura este coapta.
A aparut de curand spirala: prajituri traditionale romanesti de la casa lux. E vreo 8 lei si are retete de la multe prajituri cu blat, cozonaci, placinte etc.
Uite ai aici pe alese: http://edithfrincu.blogspot.com/search/label/DESERTURI
Sigur gasesti ceva pe gustul tau!