Uite o reteta buna pentru aceasta prajitura:
Prăjitură domino
Timp de preparare: 45 min
Timpul de gatire: 20 min
Gata in: 1 ore, 5 min
INGREDIENTE
6 ouă
6 linguri zahăr tos
6 linguri făină
1 pachet praf de copt
6 linguri apă
1 lingura cacao
3 linguri gem de caise
unt şi făină pentru tapetat tava
pentru cremă
300 ml lapte
150 g nucă de cocos
200 g unt
150 g zahăr pudră
pentru jeleu
500 ml suc de caise sau orice suc de fructe
1 pachet jeleu de fructe
pentru ornat
1-2 pachete biscuiţi cu unt
100 g ciocolată
25-30 g unt
PREPARARE:
1. Se bat gălbenuşurile cu zahărul şi 4-5 linguri de apă, până se topeşte tot zahărul, apoi se adaugă făina cernută cu praful de copt, cacaua şi albuşurile bătute spumă. Se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 15-20 minute.
2. Pentru cremă, se amestecă laptele cu nuca de cocos, apoi se adaugă zahărul şi se fierbe la foc mic până se leagă ca o cremă. Se lasă deoparte să se răcească şi se înglobează treptat untul frecat spumă. Jeleul de fructe se prepară conform instrucţiunilor de pe pachet folosind sucul de fructe.
3. Blatul copt şi răcit se acoperă cu un strat de cremă, peste care se întinde jeleul de fructe. Se pun imediat şi biscuiţii şi se ornează cu glazură de ciocolată. Se lasă la rece 1-2 ore, apoi se taie în dreptunghiuri.
4. Pentru glazură, se topeşte la cald ciocolata rasă cu untul.
Prăjitură domino
Timp de preparare: 45 min
Timpul de gatire: 20 min
Gata in: 1 ore, 5 min
INGREDIENTE
6 ouă
6 linguri zahăr tos
6 linguri făină
1 pachet praf de copt
6 linguri apă
1 lingura cacao
3 linguri gem de caise
unt şi făină pentru tapetat tava
pentru cremă
300 ml lapte
150 g nucă de cocos
200 g unt
150 g zahăr pudră
pentru jeleu
500 ml suc de caise sau orice suc de fructe
1 pachet jeleu de fructe
pentru ornat
1-2 pachete biscuiţi cu unt
100 g ciocolată
25-30 g unt
PREAPARARE
1. Se bat gălbenuşurile cu zahărul şi 4-5 linguri de apă, până se topeşte tot zahărul, apoi se adaugă făina cernută cu praful de copt, cacaua şi albuşurile bătute spumă. Se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 15-20 minute.
2. Pentru cremă, se amestecă laptele cu nuca de cocos, apoi se adaugă zahărul şi se fierbe la foc mic până se leagă ca o cremă. Se lasă deoparte să se răcească şi se înglobează treptat untul frecat spumă. Jeleul de fructe se prepară conform instrucţiunilor de pe pachet folosind sucul de fructe.
3. Blatul copt şi răcit se acoperă cu un strat de cremă, peste care se întinde jeleul de fructe. Se pun imediat şi biscuiţii şi se ornează cu glazură de ciocolată. Se lasă la rece 1-2 ore, apoi se taie în dreptunghiuri.
4. Pentru glazură, se topeşte la cald ciocolata rasă cu untul.
AnnielaIoana întreabă: