Bună!
În general, o reţetă "concretă" se stabileşte în funcţie de numărul de persoane şi de zilele pentru care găteşti acea ciorbiţă...
N-ai precizat nr de persoane, nici pe câte zile, nici ce fel de ciorbă/borş vrei să găteşti...
Bănuiesc că vrei să faci un borş de găină.
Vezi câteva reţete la linkul :
http://www.restaurantedelux.ro/ciorba-de-gaina-cu-taietei.html
http://www.la-baguette.ro/......neasca.htm
http://retetelemamei.ro/2011/02/16/ciorba-de-gaina/
http://retetegg.blogspot.ro/2011/09/ciorba-de-gaina.html
http://www.e-retete.ro/retete/bors-de-gaina
http://www.gustos.ro/retete-culinare/bors-de-gaina-2.html
http://www.bucataras.ro/retete/bors-de-gaina-41658.html
La sfârşit, ciorbiţa se gustă să vezi dacă mai are nevoie de borş sau alte condimente.
Eu NU folosesc cubuleţe de găină ( concentrate ) şi PREFER legumele proaspete din piaţă ( de la ţărani ).
La fel şi cantitatea de carne : dacă vrei foloseşti pulpe de găină şi, în funcţie de mărime, le porţionezi ( să fie câte o bucăţică la fiecare masă/persoană )...
Toate cele bune.
De obicei fac ciorba pentru doua zile.
O gaina sau un pui, il transez.Sau pulpe, depinde cate portii vrei.
O ceapa mai marisoara, 1-2 morcovi, 1 patrunjel radacina, o bucata de telina, iarna zarzavat pus la borcan), vara mai adaug un ardei, 2-3 rosii, verdeata. Asta la o oala de 4-5 litri.
Bors pun cam jumatate de litru, dar mai gust, depinde de gustul tau.
Delikat nu prea pun.
Ingrediente
1 cocos crescut la curte sau un pui 1.5kg
4 morcovi
2 radacini patrunjel
2 buc pastarnac
1 telina mica
1 ceapa sau/si 2 cepe verzi
2 buc ardei gras
2 legaturi leustean
1 cartof
sare
1 litru de bors
1 galbenus (optional)
100 ml smantana pentru servi
Mod de preparare reteta Ciorba de cocos
Carnea bine curatata si portionata se pune la fiert in 3 litri de apa rece cu o lingurita de sare. Se aduna bine spuma si se controleaza cu o furculita daca este bine patrunsa.
Zarzavatul, mai putin cartoful si ardeiul gras, se spala, se curata si se toaca cubulete. Calim doua minute cu putin ulei pentru a obtine o aroma mai pronuntata si pentru culoarea galbena pe care o da morcovul.
Taiem cartoful cubulete si ardeiul gras julienne. Adaugam peste zarzavatul calit zeama in care a fiert cocosul, strecurata, impreuna cu bucatile de carne. Lasam sa fiarba cinci minute. Adaugam cartoful si ardeiul gras, potrivim de sare si mai lasam zece minute la foc mediu, cu capac.
Fierbem borsul separat si-l adaugam la ciorba. In mod normal, tot procesul de fierbere al zarzavatului nu va depasi 20 minute. Stingem focul si adaugam leusteanul.
Se poate drege cu un galbenus si smantana. ou batut si smatinahttp://www.bucataras.ro/retete/ciorba-de-cocos-43268.html
hot_8687 întreabă: